Rotterdams nieuwbouwappartement met prachtig uitzicht

Bewoners Vertellen

nieuwbouwappartement

Een nieuwbouwappartement tussen de wolken van Rotterdam. Het uitzicht is onbeschrijfelijk en het interieur is tot in de puntjes gestyled. Hoe krijg je dat zelf voor elkaar? Dat vertelt de bewoonster van dit nieuwbouwappartement in De Zalmhaventoren.

1. Wat was voor jou het voordeel om een nieuwbouwhuis te kopen?

De aankoop van dit appartement heeft zo moeten zijn. Toen ik in 2018 in Rotterdam kwam wonen werd er gestart met de sloop van de gebouwen waar De Zalmhaventoren zou komen te staan. Ik was toen al enthousiast over het project, maar omdat ik net iets nieuws had gekocht, is het gebleven bij een inschrijving. Echter, zo’n drie jaar daarna (2021) ben ik in de gaten gaan houden wat er allemaal op de markt kwam en wat aan mijn wensen zou voldoen. Last minute ben ik toen toch bij dit project uitgekomen en heb ik dit appartement nog kunnen kopen. Ik ben dus niet bewust op zoek gegaan naar nieuwbouw. Toch kwam ik uit op nieuwbouw, omdat ik het inrichten van huizen ontzettend leuk vind. Ik ben inmiddels ook een studie vanuit huis aan het volgen ervoor. Door dit nieuwbouwappartement heb ik al mijn ideeën en wensen kunnen realiseren. Ik zou het zo weer doen!

appartement

2. Waarom sprak dit nieuwbouwproject jou aan?

Het project De Zalmhaventoren is op dit moment toch wel ‘het project’ van Rotterdam. De hoogste toren van Nederland met een totale hoogte van 215 meter, met daarnaast nog 2 lagere torens van zo’n 70 meter hoog.

Naast dat het een indrukwekkend project is, werd het ook nog eens letterlijk voor mijn deur gebouwd. Van de sloop van het vorige pand tot de volledige realisatie van dit project. De kleuren van de gebouwen, de grote raampartijen en gemeenschappelijke buitenruimte spraken mij enorm aan.
Daarnaast is deze buurt mijn favoriete buurt in Rotterdam. Het voelt als een dorp binnen de stad door de beperkte toegangswegen naar deze wijk. Je woont naast het park, aan het water en je bent met 3 minuten fietsen op de Coolsingel. Dus ook nog eens enorm centraal.

appartement met verdiepingen

Wat betreft het appartement zelf is het erg ruim, maar voelt het nog wel knus doordat het verdeeld is over 2 verdiepingen. Zo is het woongedeelte beneden en zijn de slaapvertrekken en badkamers boven. Zo voelt het als een normaal huis, maar dan in de wolken.

nieuwbouw badkamer

3. Welke aanpassingen doe je aan je huis of heb je aan je huis gedaan, zodat het echt als jouw huis voelt?

Het huis is volledige casco gekocht, oftewel bij aankoop een blok beton. Er waren geen keuken, badkamers, toiletten, deuren en ga zo maar door. Hierdoor is alles naar eigen smaak uitgezocht en ingericht. Hier en daar heb ik een muur toe laten voegen of juist laten slopen. De grootste wijziging is de doorloop naar de grote badkamer. Van origine zou deze vanuit de hal bereikbaar zijn, maar ik wilde dat deze ensuite zou zijn aan de master bedroom. Zo is de inloop nu vanuit de slaapkamer gemaakt en is de vorige inloop dicht gemaakt. Maar heb ik deze muur ook verder de gang ingezet zodat er meer ruimte ontstond in de badkamer voor een fijne douche met nu al mijn favoriet; de sunshower.

cinewall

Daarnaast heb ik in de woonkamer een zwevende roomdivider laten maken. Aan de onderkant is de openhaard gemaakt, met daarboven een zwevend gedeelte waar de tv in hangt en later nog een kunstwerk op zal komen. Ik wilde de ruimte graag verdelen zonder te werken met kasten die voor een volledige afscheiding zouden zorgen. Juist de verbinding in het huis vind ik belangrijk.

nieuwbouwappartement uitzicht

4. Wat is de eyecatcher van het huis?

Naast dat ik op dit moment ‘in de wolken’ ben met mijn het volledige appartement, het keukenblad, de gekozen badkamertegels, het behang van Arte en de meubels van Eichholtz, is eigenlijk het geweldige uitzicht de échte eyecatcher. Vanuit elke ruimte kijk je uit over de Erasmusbrug, het iconische gebouw De Rotterdam, de Maas en niet te vergeten de Kop van Zuid met Hotel New York.

5. Wat zijn jouw tips voor toekomstige nieuwbouwkopers?

De tip die ik zelf van mijn aannemer heb gekregen is: zorg dat je alle elektrapunten vastlegt gedurende het proces. Wekelijks heb ik foto’s gemaakt tot het plafond, de vloer en de wanden waren afgewerkt, zodat indien nodig er op een later moment nog zichtbaar is waar welk punt gesitueerd is. Dat is handig voor als je er, om wat voor reden dan ook, nog eens bij moet. Hier hebben wij al meermaals naar gekeken bij het ophangen van bijv. spiegels.

Mocht je daarnaast hulp inschakelen van een interieurstylist, kijk dan ook goed of de stylist echt bij jou past. Het is belangrijk dat hij/zij snapt wat jij belangrijk vindt en wat jij zoekt. Voor dit project heb ik samengewerkt met Dutch Home Design en tot de dag van vandaag is dit voor mij de beste keuze geweest. Zij hebben verstand van hun vak, ze hebben echt naar onze wensen geluisterd en het was ook nog eens heel gezellig. Binnenkort komen zij nog langs voor de finishing touch, oftewel het afstylen van het appartement.