Voordelen van Nieuwbouw

Ben je je aan het oriënteren op een huis of appartement? Nieuwbouw biedt verschillende voordelen. Zo is het in de huidige markt lastig om te weten hoeveel je moet bieden voor bestaande bouw. Met nieuwbouw koop je een woning tegen een vaste prijs. Dit is niet het enige voordeel. Bekijk alles hieronder.

Onderhoudsarm

Doordat alles aan het huis nieuw en fris is, heb je nauwelijks tot geen onderhoud nodig voor de eerste vijf jaar.

Dat betekent dat je ook geen overlast hebt door onderhoudswerkzaamheden en je bespaart op de onderhoudskosten. En mochten er in de eerste jaren bouwkundige gebreken aan het licht komen, dan kunnen die dankzij de garantieregeling voor je opgelost worden.

Meer informatie:

Comfortabel

Tegenwoordig moeten de nieuwe woningen voldoen aan strenge (geluids-)isolatie-eisen. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de st

Daarnaast zorgen moderne technieken in steeds meer nieuwbouwhuizen voor verwarming en koeling. Dat alles maakt het binnenklimaat aangenaam en comfortabel. Bouwkundig voldoet je huis eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil. Verder gelden minimale afmetingen voor bijvoorbeeld toiletruimten en gangen. Ook die extra ruimte zorgt voor meer comfort.

Meer informatie:

Energiezuinig

Met standaard een energieverbruik dat overeenkomt met energielabel A, is uw nieuwbouwhuis zeer energiezuinig.

Dat merk je aan je energierekening. En je draagt hiermee bij aan een beter klimaat en een beter milieu. Daarnaast wil de Rijksoverheid de CO2-uitstoot verminderen door de overstap te maken op duurzame energie. Vanaf 2050 kun je in principe niet meer koken of stoken op aardgas. De nieuwbouw van tegenwoordig houdt hier rekening mee, terwijl dit vaak nog niet in bestaande bouw aangepast is.

Meer informatie:

Duurzaam

Huidige nieuwbouwwoningen zijn een stuk duurzamer dan oudere woningen. Nieuwbouw belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2

Dat is onder meer te danken aan de goede isolatie en aan het gebruik van duurzame technieken om het huis van warmte en stroom te voorzien. Bovendien gebruiken steeds meer bouwers duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout.

Meer informatie:

Op maat

Meepraten over het ontwerp, een andere indeling kiezen en opties laten uitvoeren. Op vele manieren kun je van een nieuwbouwhuis écht jouw huis maken.

Vaak kun je de keuken, badkamer en sanitair naar eigen smaak uitzoeken. Verder kun je bij een nieuwbouwhuis meerwerkopties kiezen voor onder meer een dakkapel, een aanbouw, een opbouw of een erker. En in overleg met de bouwer kun je ook nog eens andere persoonlijke woonwensen laten uitvoeren. Hoeveel maatwerk mogelijk is, verschilt per project en per woning.

Meer informatie:

Veilig

Nieuwbouwhuizen zijn volgens de modernste veiligheidseisen gebouwd.

Ook de woonomgeving is ingericht volgens de nieuwste inzichten op veiligheidsgebied. Vaak hebben nieuwbouwwoningen zelfs het Politiekeurmerk Veilig Wonen, met bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk. Dit keurmerk geeft het huis vijftig procent minder kans op een inbraak.

Meer informatie: