Over ons

Bewust Nieuwbouw is een initiatief van projectontwikkelaars, beleggers, bouwers en woningcorporaties, verenigd in de NEPROM. Zij ontwikkelen en bouwen huizen, gebouwen en buurten waar mensen graag wonen, werken, winkelen en elkaar ontmoeten. Zij werken, kortom, aan een prettige leefomgeving. De redactie van Bewust Nieuwbouw werkt in opdracht van de NEPROM. Op de NEPROM-website leest u meer over de vereniging.

Waarom deze website?

De meeste mensen hebben weinig ervaring met het kopen of huren van een huis, laat staan een nieuwbouwhuis. Bij nieuwbouw krijgt u te maken met verschillende professionele partijen, zoals de ontwikkelaar en de bouwer. Als u genoeg kennis heeft van wat u te wachten staat en waar u op moet letten, bent u een gelijkwaardige gesprekspartner voor deze professionals. Daar wordt u beter van, en zij ook. Het helpt hen om een nog beter product voor u te maken en u beter van dienst te zijn. Wij willen met Bewust Nieuwbouw de verbinding leggen tussen de aanbieders van nieuwe huizen en u, de consument, door:

  1. actuele, laagdrempelige en uitnodigende informatie te bieden over het kopen, huren en bewonen van nieuwbouwhuizen vanaf het moment dat een verhuiswens ontstaat tot na de overhandiging van de sleutels;
  2. in contact te komen met consumenten, hen aan het woord te laten en hun de mogelijkheid te bieden vragen te stellen en hun mening te geven.

Wat víndt u op deze site?

Op deze site bieden wij informatie over de techniek van nieuwe huizen: over bijvoorbeeld installaties, materialen en energiezuinigheid. Maar ook over bijvoorbeeld garanties, bouwkundige ondersteuning en keuringen, financiering en hypotheken. Verder laten we u zien welke stappen u kunt zetten in de zoektocht naar een nieuw huis. Dat doen we met praktische en feitelijke beschrijvingen, maar ook door consumenten aan het woord te laten. Hoe zoeken zij naar hun ideale nieuwbouwwoning? Welke keuzes hebben ze gemaakt en waarom? Waarom hebben ze voor nieuwbouw gekozen? En waarin zijn zij teleurgesteld, of wat had beter gekund? Wij bieden géén juridisch advies, bouwkundig advies, hypotheekadvies of andere persoonlijke ondersteuning bij het zoeken naar een nieuwbouwhuis. We zijn ook geen instantie die u kan helpen als u klachten heeft. Wel verwijzen we u zo goed mogelijk door naar instanties die u daarbij van dienst kunnen zijn.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwbouw? Schrijf u dan in voor onze e-mail nieuwsbrief. Mogelijk vragen we u af en toe om aan een enquête mee te doen, zodat de aanbieders van nieuwbouwhuizen hun diensten nog beter kunnen afstemmen op uw wensen.

Meer informatie:

  • Heeft u vragen of opmerkingen over deze website, over onze nieuwsbrief of over nieuwbouw in het algemeen? Aarzel niet en mail ons.

Disclaimer

De NEPROM betracht grote zorgvuldigheid bij de samenstelling en het beheer van de website Bewust Nieuwbouw. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor het gebruik van deze informatie op deze site, noch voor eventuele onjuistheden daarin. Dit geldt ook voor links naar websites van derden. Geplaatste berichten geven niet de mening van de NEPROM weer.