Arnhems nieuwbouwhuis met dwarskap

Bewoners Vertellen

bewoners van nieuwbouwhuis

Clemens en Myrthe wonen in een nieuwbouwhuis in Arnhem. In april 2022 mochten zij de sleutel van hun nieuwe stulpje in ontvangst nemen. Ze werden verliefd op het huis, omdat het een traditioneel puntdakje heeft en de omgeving lekker groen is. Hun nieuwbouwervaring lees je in dit interview.

1. Wat was voor jullie het voordeel om een nieuwbouwhuis te kopen?

Wij zijn jonge starters. Clemens was 25 en Myrthe was 24 toen we het huis kochten. We waren al even op zoek, maar in de huidige woningmarkt was het voor ons moeilijk om mee te bieden op bestaande woningen. Het voordeel van nieuwbouw is dat je niet hoeft te overbieden, maar dat je een ‘vast’ bedrag betaalt voor wat je krijgt. Alles wat je extra wil investeren kan je dan ook in het huis stoppen en dat geld hoef je dus niet te gebruiken voor het overbieden. Ook vonden wij het fantastisch om alles zelf te bepalen. Waar moeten de stopcontacten komen, hoe willen we de badkamer en keuken inrichten; bij nieuwbouw kun je deze keuzes zelf maken.

kat in nieuwbouwhuis

2. Waarom sprak dit nieuwbouwproject jullie aan?

Het project ligt in een weiland, dichtbij een winkelcentrum, treinstation en een park waar je heerlijk kan wandelen. Ook hebben de huizen een chique uitstraling waar wij meteen verliefd op werden toen we de foto’s bij de makelaar zagen. De huizen zijn gebouwd in een bouwstijl die ‘moderne retro’ heet. Dit zijn huizen met een traditioneel puntdak, maar dan wel met alle innovaties die bij een nieuwbouwhuis horen. Ons huis was de enige tussenwoning met een dwarskap in het project. We zijn nog steeds heel blij dat wij voor onze eerste keuze ingeloot zijn, hierdoor hebben wij een lekkere ruime zolder van maar liefst 50 vierkante meter. We zijn nog volop aan het inrichten, maar Clemens wil op deze grote zolder een echte mancave maken, met een Chesterfieldbank, sportapparaten en een pooltafel. Myrthe is vooral blij met de diepe tuin, die op het oosten ligt. Zo worden wij elke ochtend wakker met een zonnetje in de achtertuin en genieten we van prachtige zonsondergangen aan de voorkant van het huis.

badkamer in nieuwbouwhuis

3. Welke aanpassingen hebben jullie aan het nieuwbouwhuis gedaan, zodat het echt als thuis voelt?

We hebben de standaard keuken- en badkamer laten vervallen en hier ons eigen ontwerp voor gemaakt. In de keuken hebben we gekozen voor matzwarte kastjes met een composieten aanrechtblad. Het aanrechtblad heeft de kleur ‘Calacatta Gold’, dit is een marmerlook met een witte achtergrond met grijsaccenten en gouden aders. Onze badkamer heeft betonlook tegels en het vrijstaand bad is de eyecatcher van onze badkamer. Deze ruimtes zijn op dit moment de favoriete plekjes van ons huis.

Gang met goud behang

4. Wat is/wordt de eyecatcher van het nieuwbouwhuis?

We zijn nog druk met het aanleggen van de tuin, maar volgend jaar willen we een hottub in de achtertuin plaatsen. Dit wordt dan ook zeker de eyecatcher van ons huis, waar we gezellig met zijn tweeën in kunnen borrelen en bubbelen. Op dit moment zijn de eyecatchers vooral de keuken en de badkamer, deze ruimtes geven echt sfeer aan ons huis. In de gang hebben wij gekozen voor een behang met gouden varens; hier krijgen we veel complimenten over.

woonkamer in nieuwbouwhuis

5. Wat zijn onze tips voor toekomstige nieuwbouwkopers?

Denk goed na over je ruwbouwopties. Wij hebben ervoor gekozen om niet meteen een uitbouw te doen, dit omdat we dan een groot deel van de tuin kwijt zouden raken en dat vonden we zonde. Een uitbouw kan altijd nog, maar een uitbouw afbreken voor meer tuin doe je niet snel. Ook willen wij als tip meegeven om altijd drie verschillende offertes te laten maken bij verschillende bedrijven. Zo kun je alles goed met elkaar vergelijken en kun je makkelijker onderhandelen. Ook hebben wij de ruimtes van het huis van tevoren ingericht met floorplanner, zodat je een goed idee krijgt hoe je de ruimtes kan inrichten. Als laatste tip willen wij de website review.nl aanraden. Op deze website kun je je inschrijven voor het testen van allerlei soorten apparatuur. Deze apparaten test je vervolgens een aantal weken en daarna schrijf je verschillende reviews over wat je van de apparaten vindt. Hierna mag je de apparaten houden voor een fikse korting. Op deze manier hebben wij veel geld bespaard op onze koelkast en wasmachine.

Meer informatie: