De keuken als middelpunt in het nieuwbouwhuis

Bewoners Vertellen

nieuwbouwhuis keuken

Mike Augustinus (29) en Jip van Schie – Augustinus(27) (Instagram: @onshuisje.volgeluk_15d) kochten begin 2020 een duurzaam nieuwbouwhuis in het project Nieuwmeerzicht in Lisse. Ze genieten inmiddels enorm van hun maisonnette woning met veel lichtinval. Lees verder voor het nieuwbouwverhaal van Mike en Jip.

1. Wat was voor jullie het voordeel om een nieuwbouwhuis te kopen?

“We hebben drie jaar gehuurd en we wilden graag een huis kopen. Door het fors overbieden op de huizenprijzen van bestaande bouw tegenwoordig was het voor ons eigenlijk onmogelijk om een huis te kopen. Toen kwam dit project op ons pad en we hebben ons meteen ingeschreven. Nooit gedacht dat wij de gelukkigen zouden zijn die een nieuwbouwhuis toegewezen zouden krijgen. Zo zie je maar wie niet waagt, wie niet wint.”

nieuwbouwhuis Lisse

2. Waarom sprak dit nieuwbouwproject jullie aan?

“Het is een kleine wijk waar veel verschillende soorten nieuwbouwhuizen gebouwd zijn. Van vrijstaand tot gelijkvloers, dus voor ieder wat wils. Dat sprak ons erg aan. Het leuke vinden we ook dat het gebouwd is aan bestaande bouw waardoor het al gelijk meer karakter geeft aan de wijk.”

nieuwbouwhuis hoekbank

3. Welke aanpassingen hebben jullie aan het nieuwbouwhuis gedaan, zodat het écht als jullie huis voelt?

“Doordat het ons eerste koophuis samen is en je er een lange tijd naar uitkijkt kan je, je er goed op voorbereiden. Hierdoor voelt het al snel als je eigen huis. We hebben ook veel overlegd, voordat we iets aanschaften of een keuze maakten waardoor het onze stijl is en dat voelt als thuis.”

nieuwbouwhuis keukenblad

4. Wat is de eyecatcher van het nieuwbouwhuis?

“Dat is zeker onze keuken! Je kan er niet omheen. Het is het middelpunt van onze woning. Letterlijk, want hij staat in het midden van onze woonkamer. We hebben er ook zeker niet op bezuinigd. We wilden dat hij zou opvallen en dat is gelukt.”

nieuwbouwhuis tafel

5. Wat zijn jullie tips voor toekomstige nieuwbouwkopers?

“Onze tip: gebruik de tijd die je hebt om rustig je keuzes te maken, aangezien de bouw erg lang duurt. Je kunt maar beter de tijd nemen. Wij hebben elke maand iets gekocht of uitgezocht voor het huis. Zo verspreid je de kosten en heb je niet alle uitgaven in één keer als het huis af is.”

Meer informatie