‘De locatie is echt fantastisch’

Romesh en Ellen

Ook al koestert hij de stille wens om met zijn vieren de wereld over te trekken, vestigt hij zich nog voor de zomer met zijn gezin in het nieuwbouwproject Waterfront Harderwijk. De bouwstijl, de ruimte en het fabuleuze uitzicht trokken hem over de streep. Romesh hoorde eigenlijk al twaalf of dertien jaar geleden van zijn vader (die voor de gemeente Harderwijk werkte) over de plannen dat het gebied Waterfront mogelijkerwijs tot ontwikkeling gebracht zou worden en dat daar een nieuwbouwwijk zou verrijzen. “Hij zei toen: mocht je de kans krijgen…! En het is gelukt.”

Romesh groeide op in Harderwijk, verhuisde met zijn ouders mee naar Biddinghuizen, waar hij zijn vrouw Ellen ontmoette en nu keert hij – samen met haar en hun twee jonge dochters Eliza en Hannah – weer terug naar Harderwijk. Het is een klein wonder dat ze de woning met zicht op het water konden kopen. Alle woningen in het project waren al verkocht toen hij over de nieuwbouwplannen van dit deel van Waterfront hoorde. Romesh liet zich toch op de lijst zetten en afgelopen zomer belde de makelaar om te vertellen dat er een woning ‘was teruggekomen’.

Huis met twee voordeuren

De woning past in alle opzichten bij het jonge gezin. Ellen (36) noemt net als Romesh (34) het mooie uitzicht en ze is blij dat de woning op een rustige plek is gebouwd, terwijl het centrum van Harderwijk om de hoek ligt. Ook de grootte van de woning is super: maar liefst 219 vierkante meter. Ellen heeft haar eigen bedrijf, een reclamebureau, en op de plek waar eigenlijk de berging zou komen, staat straks haar werktafel. De huiskamer loopt, deels gescheiden door een wand,  over in haar toekomstige werkkamer. Doordat de berging bij het huis is getrokken, heeft de markante woning twee voordeuren.

Snel beslissen

Het was een kwestie van snel beslissen over meerwerk zoals de keuken en andere dingen, omdat ze vrij laat in het project stapten. De badkamer is nog altijd niet rond. Het tekort aan vakmensen in de bouw zorgt voor vertraging. Het is lastig om op korte termijn een goede installateur te vinden. Romesh en Ellen willen geen standaardbadkamer. Daarom gaan ze als het om de badkamer gaat nu voor een noodoplossing. De definitieve badkamer komt later wel.

De regie houden

Ze ervaren het kopen van een nieuwbouwhuis als meer ingewikkeld dan het kopen van een bestaande woning:  “Er zijn meer dingen waar je op moet letten. Je moet meer de regie houden.” In december 2017 kregen ze de sleutel van hun huis en over ongeveer een  kleine maand hopen ze er te wonen. De favoriete plek in hun huis hebben ze nu al in het vizier. De plek op de eerste verdieping waarvandaan ze op het water kunnen kijken.  Het uitzicht is heel bijzonder. “Misschien niet zo mooi als Waterfront in Kaapstad”, zegt Peter die voor zijn werk veel reist, “maar minstens zo indrukwekkend. De locatie van ons huis is echt fantastisch.”

Meer informatie: