‘Groen en bosrijk, daar hechten we veel waarde aan.’

Mick en Eline

Bewoners vertellen

Mick en Eline zijn sinds kort trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning van het project Heidestad in Ede. Ze hebben over verschillende mogelijkheden nagedacht: “We woonden in Lunteren, in een huurwoning. Mijn vriendin en ik waren lange tijd op zoek naar een boerderijtje op een stukje grond. Maar als je dat dan helemaal wilt opknappen en energieneutraal wilt maken, wordt het erg kostbaar. Dat was gewoon niet realistisch. Daarom zijn we om ons heen gaan kijken.”

De ideale locatie

Over de locatie waren Mick en Eline het niet direct eens. Uiteindelijk eindigde de zoektocht in Ede. “Mijn vriendin is dierenarts en moet in de buurt van haar werkgebied wonen. Zelf werk ik in Brabant. Al puzzelend kwamen we in Ede uit. We zijn hier gaan kijken en liepen al snel tegen Heidestad aan. De locatie overtuigde ons meteen. Groen en bosrijk, daar hechten we veel waarde aan. Bijkomend voordeel is dat je dichtbij de stad zit.”

Een project met meerwaarde

Het project van Hegeman Bouwgroep is gebouwd op een bestaand kazerneterrein. “Dat geeft dit project meerwaarde. Vaak zie je dat de natuur in een nieuwbouwgebied nog helemaal moet ontstaan. Op het terrein van de Simon Stevinkazerne blijven de bomen grotendeels staan. De natuur is er al. Een heel ander gevoel.”

Afwerking van hoge kwaliteit

Mick en Eline kozen voor een twee-onder-een-kapwoning. De woning is licht en de indeling is open en ruimtelijk. “Dat vinden we erg prettig. De woningen zijn niet goedkoop, maar de afwerking is van hoge kwaliteit. We hebben voor een paar opties gekozen: een grotere schuur en een uitbouw aan de achterkant. Dat zijn extra’s die nog meer ruimte toevoegen. We hebben meteen een 3D-schets van de woning gemaakt om het leidingwerk te bepalen en de keuken en de badkamer te ontwerpen. Dat is ontzettend leuk om te doen.”

Eindelijk een eigen woning

Ze kijken uit naar de oplevering van hun nieuwe woning: “Waar ik vooral naar uitkijk is dat we straks een eigen woning hebben. We zijn nu al een poosje aan het rondhoppen in huurwoningen. Die maak je toch niet helemaal eigen; de details laat je zitten. We kijken uit naar een eigen, vaste stek.”