‘Ik geniet van mijn nieuwbouw appartement én uitzicht’

Alberto

Op zoek naar avontuur, belandde de uit Spanje afkomstige Alberto via Frankrijk in Nederland. En nu woont hij in Los Angeles, een nieuwbouwcomplex op de Kop van Lombok met Utrecht CS op loopafstand. Het huurappartement bevalt hem enorm. “Ik wil geen tv kijken ‘s avonds en geen dichte gordijnen. Ik wil van het uitzicht genieten.”

Afgelopen september schreef Alberto (34) zich in voor een nieuwbouw appartement in de Utrechtse wijk Lombok. Zijn studentenkamer in het centrum van Utrecht werd te klein en hij overwoog even  om een huis te kopen. Alberto kwam echter al snel tot de conclusie dat kopen best ingewikkeld is. Het administratieve proces in Nederland is anders dan in zijn geboorteland Spanje. En toen fietste hij langs de Kop van Lombok en zag een bord staan met de tekst dat er 93 nieuwbouw appartementen zouden komen voor de verhuur. Er stond ook: binnenkort beschikbaar. Hij was meteen om.

Ingeloot voor een 2-kamer appartement

Alberto was niet de enige gegadigde. Maar liefst 1000 mensen schreven zich in voor één van de 93 vrije sector appartementen met twee of drie kamers. Om zijn kans te vergroten koos Alberto voor een appartement op de tweede verdieping. De appartementen op de vierde en vijfde verdieping met zicht op Lombok hebben een nog mooier uitzicht. “Maar ik dacht! Hier maak ik meer kans.” Hij kreeg gelijk.

Alle voordelen op rij

Begin maart kreeg Alberto de sleutel van zijn nieuwe onderkomen inclusief keuken met allerlei inbouwapparatuur en een badkamer met modern sanitair. Hij vond het nog wel even een klus om een vloer uit te zoeken en te kiezen welke kleur verf hij op de muren wilde. En om daar vervolgens met vrienden en familie aan de slag te gaan. Maar het is nu klaar en hij geniet volop. Niet alleen vanwege het uitzicht.  “Ik zit op loopafstand van het mooie centrum en heb de beschikking over een parkeerplek in de parkeergarage hier aan de overkant. Als ik wil ben ik zo de stad uit.” Hij is ook te spreken over de sfeer in het appartementencomplex met gemeenschappelijke binnentuin.

Duidelijke voorkeur voor nieuwbouw

Alberto  zegt dat hij de voorkeur heeft voor nieuwbouw boven bestaande bouw. De woning die hij wilde betrekken mocht in ieder geval niet ouder dan tien jaar zijn. “Ouder dan tien jaar dat was uitgesloten voor mij. Nieuwbouw vertrouw ik.”

Beheer en onderhoud

Hij vindt het ook makkelijk dat er een aanspreekpunt is voor als er iets stuk is in het appartementencomplex of als er iets aangepast moet worden. Actys Wonen is de vastgoedmanager van dit project en eerste aanspreekpunt van een huurder. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is de vermogensbeheerder die in het project heeft geïnvesteerd.

Steeds meer thuis

Voor Alberto betekent het hebben van een eigen woning dat hij zich steeds meer thuis voelt. “Ik ben hier heel gelukkig. Mijn komst naar Nederland begon als een avontuur, maar als ik nu na familiebezoek in Spanje weer terugreis naar Nederland, dan voelt het hier steeds meer als thuiskomen.”

Meer informatie: