Jaren ’30 nieuwbouwhuis met eigen stijl

Bewoners Vertellen

nieuwbouwhuis groene keuken

Myrle Stouten (bekend van Instagram @stijlbijstout) heeft samen met haar gezin een prachtig duurzaam nieuwbouwhuis gekocht in Rijswijk Buiten. Het nieuwbouwhuis heeft kenmerken van een jaren ’30 woning, maar Myrle heeft het interieur compleet naar eigen hand gezet. De inrichting is uniek en persoonlijk. De kleur groen is de rode draad door het huis en zorgt voor warmte, gezelligheid en rust. Een bijzonder huis waar wij graag het verhaal achter wilden weten.

1. Wat was voor jullie het voordeel om een nieuwbouwhuis te kopen?

Nadat ons zoontje geboren was, merkten wij dat wij meer behoefte kregen aan buitenruimte. Onze grote volkstuin bleek niet meer genoeg: we wilden graag een tuin aan huis. In Den Haag bleek het aanbod bestaande bouw niet aan onze wensen te voldoen. We wilden, vanuit onze eigen ervaringen met jaren ’30 bouw, graag iets kopen met meer mogelijkheden wat betreft duurzaamheid. Toen we dit nieuwbouwproject tegenkwamen bleek dit eigenlijk aan vrijwel al onze wensen en eisen te voldoen. Daarnaast zou het ongeveer 2 jaar duren voor het klaar zou zijn: voor ons de perfecte timing.

nieuwbouwhuis keuken

2. Waarom sprak dit nieuwbouwproject jullie aan?

Ons huis staat in een grote duurzame nieuwbouwwijk. Er is veel aandacht voor het klimaat en alle woningen die gebouwd zijn of worden zijn energieneutraal of nul-op-de-meter, met een eigen bodemwarmtepomp en warmteterugwinning (WTW). Naast de locatie van het project en het uiterlijk van de woning (jaren ’30 stijl) gaf dit de doorslag: we wilden graag een toekomstbestendig huis zonder dat dit een klusproject zou moeten worden.

nieuwbouwhuis badkamer

3. Welke aanpassingen doe je aan je huis of heb je aan het huis gedaan, zodat het écht als jullie huis voelt?

Het feit dat het een lang traject is vind ik eigenlijk de voornaamste reden dat het al snel na sleuteloverdracht als ons huis voelde. Hoewel we veel keuzes vanuit de bouw moesten maken (casco keuken was niet toegestaan en voor de badkamer leverde dit erg weinig op) hebben we geprobeerd er zoveel mogelijk onze eigen draai aan te geven en erna nog aanpassingen te doen. Zo hebben we zelf een omkasting voor de keuken laten maken nadat de keuken geplaatst is en hebben we zoveel mogelijk laten vervallen wat kon in de badkamer, om erna zelf de laatste dingen te plaatsen waardoor het toch meer ‘eigen’ werd.

nieuwbouwhuis cinewall

4. Wat is de eyecatcher van het huis?

We hebben een wandkast die we zelf hebben ontworpen op maat laten zagen. Deze hebben we vervolgens zelf in elkaar gezet, geschilderd en elektra erin bevestigd. Hoewel de kast echt mega groot is past hij perfect op de plek en maakt hij de woonkamer helemaal een geheel.

5. Wat zijn jullie tips voor toekomstige nieuwbouwkopers?

Bedenk wat voor jezelf belangrijk is! Er zijn zoveel tips voor kopers van nieuwbouw. Ik had zelf soms het gevoel dat ik daar zoveel mogelijk ‘uit moest halen’. Maar weet je: niet alles is even belangrijk en dat is oké. Kies je voor gemak en wil je toch die duurdere optie vanuit de bouw? Prima. Maak een lijstje voor jezelf: Wat vind je acceptabel om op een later moment te doen, wat moet er écht komen, wat mag het kosten? Zo kun je meer afgebakend zoeken naar tips die voor jou van toepassing zijn.

Meer informatie