Nieuwbouwhuis in Arnhem met neutrale kleuren

Bewoners Vertellen

nieuwbouw-arnhem

Stephanie, Rowan en Lenna wonen in hun nieuwbouwhuis in Arnhem. In mei 2021 kregen zij de sleutel van dit prachtige nieuwbouwhuis. Het gezin wordt blij van mooie en natuurlijke materialen en dat is goed terug te zien in de woning én in de omgeving. De woning staat namelijk dichtbij het groen. Benieuwd naar de nieuwbouwervaring van het gezin? In dit interview lees je er alles over.

  1. Wat was voor ons het voordeel om een nieuwbouwhuis te kopen?

We waren al een tijdje op zoek naar een koopwoning, maar we merkten dat we vrij kritisch waren bij het bezichtigen van bestaande woningen. In 1,5 jaar tijd hadden we maar 3 woningen bezichtigd. We waren helemaal weg van de eerste woning die we hadden gezien met een grote tuin rondom, maar boven was het erg klein. Helaas werden we overboden. Achteraf zijn we heel blij dat het niks is geworden met die woning. We huurden al een woning in de nieuwbouwwijk waar ons huidige huis ook staat en eigenlijk wilden we daar niet weg, maar we wilden wel graag gaan kopen. Toen kwam dit nieuwbouwproject op ons pad. We konden in dezelfde wijk blijven wonen, konden alles vanaf het begin uitkiezen en we hoefden niet te overbieden. Daarbij waren we verwend door onze eerdere woningen, waar we telkens de eerste bewoners waren en dus alles nog schoon en nieuw was.

lichtinval-nieuwbouw

  1. Waarom sprak dit nieuwbouwproject ons aan?

De locatie van het nieuwbouwproject was hetgeen dat ons in eerste instantie aansprak. Aan de rand van de wijk, richting de dijk. Je bent dus zo in het groen en er zal in de toekomst niet veel meer bijgebouwd worden. Stephanie droomde van een woning met ramen tot de grond en in dit project stond een hele woning met zowel beneden als boven ramen tot de grond. We twijfelden nog even omdat de tuin op het noorden was, maar achteraf zijn we juist blij met onze tuin. Voldoende schaduw maar ook de hele dag door zon omdat onze tuin breed en diep is. Ook de stijl van de woningen sprak ons aan. De huizen zijn niet te recht toe recht aan, maar hebben speelse details.

nieuwbouwhuis-kast

  1. Welke aanpassingen doe je aan je nieuwbouwhuis of heb je aan je huis gedaan zodat het echt als ons huis voelt?

We hebben erg naar het moment van de sleuteloverdracht toegeleefd. We zijn weken bezig geweest met het uitdenken van alle details (lees stopcontacten). In ons hoofd woonden we er eigenlijk al. Daarnaast hebben we veel zelf gedaan en daardoor voelde het ook al snel als thuis.

nieuwbouwhuis-woonkamer

  1. Wat wordt/is de eyecatcher van jullie nieuwbouwhuis?

We zijn niet van de uitgesproken kleuren. We vinden het bij andere leuk, maar het past niet bij ons.  Dat zie je ook terug in ons huis. We worden vooral blij van mooie en natuurlijke materialen. De eettafel vinden we wel een echte eyecatcher. Het is een Deens ovale tafel met afgeronde hoeken en visgraatmotief. We zijn er echt verliefd op. Daarnaast zijn we nog bezig met een klein project: het stoeltje dat van de oma van Stephanie is geweest. De stoel is al meer dan 50 jaar oud, maar zit heerlijk. We gaan het hout opschuren zodat het weer lichter van kleur wordt, en laten de stoel opnieuw bekleden zodat hij weer een aantal jaar meekan en beter in ons huis past. Tussen alle moderne meubels zal dit echt een eyecatcher worden.

nieuwbouw-meubels

  1. Wat zijn jullie tips voor toekomstige nieuwbouwkopers?

Teken en meet alles tot in detail uit. Wij hebben floorplanner gebruikt om een goed idee te krijgen van de ruimte en meubels, maar ook de lichtpunten. Meet uit waar je bijvoorbeeld je tafel wilt en laat precies in het midden een lichtpunt aanbrengen. Ook hebben we in onze huurwoning gekeken wat ontbrak. Bijvoorbeeld een stopcontact naast de bank. En tot slot, spreek je wensen uit bij de verkoopbegeleider. Bij ons bleek er meer maatwerk mogelijk te zijn dan de opties uit de maatwerklijst.

Een andere belangrijke tip: we hebben meteen na oplevering de oprit en het terras achter ons huis laten aanleggen. Waarschijnlijk ben je binnen in huis al druk genoeg, en heeft de tuin net zoals bij ons geen prioriteit. Op die manier konden we wel met schone schoenen de voor- en achterdeur bereiken. We hebben na een jaar er uiteindelijk toch voor gekozen om een hovenier in te schakelen omdat we er zelf niet aan toe kwamen. Inmiddels staat de basis en worden binnenkort graszoden gelegd en de border en plantenbak gevuld. We delen zo af en toe een tussenresultaat op Instagram (@nieuwbouwop66).