Nieuwbouwhuis in Waddinxveen met eigen indeling

Bewoners Vertellen

nieuwbouwhuis

Een nieuwbouwhuis in een groene, kindvriendelijke wijk. Dat sprak Bianca (@Instagram: klusjesmam) en haar gezin erg aan. De indeling van hun nieuwbouwhuis is compleet naar eigen hand gezet, wat het nieuwbouwhuis een speels karakter geeft. Lees snel verder over de nieuwbouwervaring van Bianca.

Foto’s: René Bouwman

1. Wat was voor jullie het voordeel om een nieuwbouwhuis te kopen.

Tien jaar geleden hadden wij onze vorige woning gekocht in Zwanenburg. Dat was een bestaande woning die we helemaal hadden gestript en opnieuw hadden ingedeeld. In 2020 raakte ik nieuwsgierig naar de nieuwbouwwijk Park Triangel in Waddinxveen (waar ik oorspronkelijk vandaan kom). Ik was zeer geïnteresseerd in deze leuke, kindvriendelijke wijk. Het voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je letterlijk een blanco huis koopt dat je zelf kan aanpassen. Dat begint al bij de meerwerklijst. Doordat we al veel ervaring hadden met het strippen van onze vorige woning, konden wij ons huis aanpassen buiten de kaders van de aannemer. Doordat je huis casco wordt opgeleverd, voel je meer de vrijheid om je huis anders in te delen. We hebben bijvoorbeeld onze badkamer vergroot en onze keuken staat in het midden van de woonkamer.

nieuwbouwhuis

2. Waarom sprak dit nieuwbouwproject jullie aan?

Onze woning staat in een nieuwbouwwijk waarbij er veel aandacht is voor jonge gezinnen en klimaat. Dit zie je aan de natuurlijke omgeving en de duurzaam gebouwde huizen. Ons nieuwbouwhuis is ook een nul-op-de-meterwoning. Op het dak liggen ruim twintig zonnepanelen en we hebben gekozen voor een wtw-installatie.

nieuwbouwhuis

De locatie van onze woning heeft een speels en ruim opgezet karakter. We grenzen met ons huis aan het water met een leuk speeleiland voor de kinderen. Ons project is gebouwd in de Engelse tudorstijl. Dat betekent dat elke woning er anders uitziet en een andere indeling heeft. De combinatie vaan een duurzame woning en een karakteristieke uitstraling, was voor ons dé geweldige combinatie.

nieuwbouwhuis

3. Welke aanpassingen doe je aan je huis of heb je aan je huis gedaan, zodat het echt als jullie huis voelt?

Dit begon eigenlijk al met de meerwerklijst, waarbij we goed gekeken hebben naar onze wensen. We kozen voor een 2.40 meter uitbouw, waardoor er een ruime woonkamer ontstond. De toilet en badkamer hebben we casco laten opleveren, zodat we niet geremd waren door de mogelijkheden van de aannemer. Na de oplevering hebben we ook de badkamer vergroot door een muur te verplaatsen, zodat het een fijne en ruime kamer zou worden.

nieuwbouwhuis

In de woonkamer hebben wij gekozen voor een uitsparing van de vloerverwarming, zodat we de keuken op de gewenste plek konden krijgen; namelijk in het midden van de woonkamer. We hebben goed nagedacht over de indeling van de woning. Dit zorgde ervoor dat we buiten het boekje kleurden en eigenlijk nóg meer opties hadden dan de aannemer aanbood. Dit maakt onze woning uiteindelijk nog meer anders en wij zijn in onze wensen en gemakken voorzien.

4. Wat wordt/is de eyecatcher van het huis?

De indeling van onze begaande grond! Als je bij ons binnen komt via de voordeur, zal je meteen opvallen dat er een open verbinding is met de gang en de woonkamer. Dit komt doordat we de keuken in de woonkamer hebben geplaatst. Het doorbreken van de traditionele indeling maakt de woonkamer echt tot een eyecatcher.

nieuwbouwhuis

Ook de indeling van onze zolder is een geweldige plek geworden. We hebben twee kleinere kamers gecreëerd voor onze dochters met een open verbinding. In het middengedeelte kunnen ze spelen, schommelen en chillen in het loungenet.

nieuwbouwhuis

5. Wat zijn jullie tips voor toekomstige nieuwbouwkopers?

Laat je niet beperken tot de meerwerkopties. Teken je opties uit op de bouwtekeningen of huur een professional in die met jou meedenkt en meekijkt naar alle mogelijkheden. Onthoudt ook dat een huis pas na maanden karakter krijgt. Niet alles hoeft af te zijn als je in het huis trekt, zoals de kleur van de trap of het bankstel.

Meer informatie