Sfeervol nieuwbouw met zwart en gouden accenten

Bewoners Vertellen

sfeervol nieuwbouw

Larissa (beter bekend als @larissa_boys_mom op Instagram) kocht in 2019 haar nieuwbouwhuis in Kockengen, een dorp in de provincie Utrecht. Ze woont hier met veel plezier, samen haar man en twee zoons. Ze heeft een passie voor interieur en dat is duidelijk te zien. Larissa haar nieuwbouwhuis is erg sfeervol ingericht met zwarte en gouden accenten. Lees snel verder over haar nieuwbouwervaring in deze Bewoners Vertellen.

1. Wat was voor jullie het voordeel om een nieuwbouwhuis te kopen?

“We wilde graag verhuizen, omdat we een grotere tuin wilden. Dan ga je zoeken op Funda en toen kwam mijn man dit nieuwbouwproject tegen. Ik was direct enthousiast. Wat ik toen nog niet besefte is dat je al direct uit allerlei opties kunt kiezen. Om de opties van het meerwerk te bespreken hadden we een afspraak op het kantoor van de aannemer. Daar zagen we bijvoorbeeld de deuren die we zouden krijgen, de verschillende deurgrepen, kranen, tegels.. noem maar op! De keuze was reuze. Zo leuk dat dit allemaal nog gekozen kon worden. Doordat je alles kunt kiezen voelt het ook direct als je eigen huis. Daarna begint te bouw. Dit duurt best lang. Dat had ook een voordeel, want daardoor hadden wij alle tijd om onze ideeën verder uit te werken, materialen uit te zoeken en vaklui te regelen.”

2. Waarom sprak dit nieuwbouwproject jullie aan?

“Dit nieuwbouwproject (Het Vierde Kwadrant) sprak ons aan, omdat het in de gemeente lag waar we wilden wonen. Het is een kleinschalig project (58) woningen en relatief ruim opgezet voor nieuwbouwbegrippen.”

3. Welke aanpassingen doe je aan je nieuwbouwhuis of heb je aan het huis gedaan, zodat het écht als jullie huis voelt?

“Bij een nieuwbouwhuis kun je natuurlijk zelf helemaal los, omdat alleen de basis staat. Ik vind het ook erg leuk om met ons interieur bezig te zijn, dus in de loop van de tijd hebben we ook alweer het één en ander veranderd.

nieuwbouw cinewall

De keuken konden we zelf uitzoeken. Mijn droom, een kookeiland, kwam uit. We zijn gelukkig erg handig, dus we hebben veel zelf gedaan in huis. Zo hebben we samen een cinewall gemaakt en we hebben zelf het toilet betegeld en opgehangen. Later hebben we in de hal een schoenenkast op maat gemaakt met gouden tegeltjes als blikvanger. Ook hebben we op de eerste verdieping en op zolder vloerverwarming gelegd. Dit is zo fijn! Een zoneregeling zorgt ervoor dat het overal de gewenste temperatuur is.

nieuwbouw woonkamer

De grootste verandering is een extra wand met schuifdeuren die we na de bouw hebben geplaatst. Door deze extra wand, stond de trap niet meer in de woonkamer. Een bijkomend voordeel is dat we hierdoor geen warmte meer verliezen naar zolder. Daarnaast was er ruimte onder de trap om een speelgoed opbergplek te maken en er was ruimte voor een bureau in de woonkamer.”

4. Wat is de eyecatcher van het nieuwbouwhuis?

“Lastig kiezen. Ik ben van het motto ‘go big, or go home’. We hebben een mega grote kastenwand in de keuken (8 kasten incl. 2 ovens), achter de bank hebben we een 4 meter brede vakkenkast en ook in de slaapkaper hebben we een grote achterwand achter het bed gemaakt. Maar de echte blikvanger is denk ik de hal met de gouden tegeltjes die vanaf de woonkamer zichtbaar zijn door de stalen deur.”

nieuwbouw eyecatcher

5. Wat zijn jouw tips voor toekomstige nieuwbouwkopers?

“Maak foto’s na de oplevering van alle leidingen in de wanden en vloeren. Wanneer je daarna laat stuken of behangen en je wil ooit gaatjes boren kun je beter inschatten waar je wel of niet kunt boren. En het belangrijkste? Geniet van het hele proces: de bouw van jullie thuis!”

nieuwbouw bank

Meer informatie