‘We creëren hier echt ons eigen droomhuis’

Sandra en Martijn

Ze wonen nu in een appartement in het centrum van Rotterdam. Een begeerde plek. Toch verruilen Sandra (51) en Martijn (43) hun stek voor een kadewoning in het Rotterdamse havendorp Heijplaat, in nieuwbouwproject Het Verborgen Geheim. Ze willen meer ruimte en meer mogelijkheden om hun eigen woonwensen te realiseren. En het gaat ook nog eens om een nul-op-de-meter woning.

Meer ruimte en een tuin

“We genieten ervan om in Rotterdam-Centrum te wonen, maar met 65 vierkante meter voldoet het appartement niet meer aan onze leefstijl”, legt Martijn uit. “We willen graag meer werk- en hobbyruimte en een tuin.”

Uitzicht op de haven

Die krijgen ze in het schilderachtige havendorpje. Hun nieuwe huis wordt circa 160 vierkante meter groot, ze krijgen een flinke tuin en het uitzicht op de haven zal nooit vervelen. “Dit was precies wat we zochten”, zegt Martijn. “Het rauwe havenrandje was voor ons de kers op de taart.”

Droomhuis creëren met allerlei opties

Bijkomend voordeel is dat het een nieuwbouwhuis is. Het stel heeft een voorkeur voor nieuwbouw omdat je daarmee gemakkelijker je woonwensen kunt realiseren. “We kunnen dit huis dankzij de diverse indelingsopties naar onze eigen behoeften indelen”, aldus Martijn. “We zijn redelijk handig, dus we laten verder zo veel mogelijk casco opleveren. De aannemer installeert een aantal aansluitingen alvast op de juiste plaats, zodat we zelf na oplevering direct verder kunnen met de afbouw. Zo creëren we echt ons eigen droomhuis. Dat het om een nul-op-de-meter woning gaat, vinden we een mooie bijkomstigheid.”

Heijplaat beleven

Sandra en Martijn moesten wel even wennen aan het idee dat ze straks in een dorpse omgeving, midden in de havens zullen wonen. “We zijn toen gewoon een paar keer op Heijplaat langsgegaan: een hapje eten bij Hotspot Hutspot, lunchen bij Dokkaffee, een biertje bij café-restaurant Courzand… We werden steeds enthousiaster. En naast een strandje zijn er nog meer plekken waar je rustig even kunt gaan zitten om het leven in de haven aan je voorbij te laten trekken. Het is eigenlijk een heel relaxte omgeving. Dat rauwe randje maakt het juist leuk. De haven heeft een geheel eigen esthetiek. Door de overtocht met de waterbus heb je echt het gevoel de stad achter je te laten. Binnen een kwartiertje sta je in een heel andere omgeving. Dat is bijzonder.”

Meer informatie: