‘We vonden nieuwbouw aantrekkelijker qua prijs’

Joeri en Sanne

Joeri (33) en Sanne (32) huren op dit moment een maisonnette in de Utrechtse wijk Hoograven. Ook al bevalt de woning prima, ze vinden het tijd worden voor een koophuis. Hun huidige buurt vinden ze niet aantrekkelijk, en een tuin stond hoog op de verlanglijst. In nieuwbouwproject Wonen op Smaak, in de wijk Hoge Weide in Leidsche Rijn, vonden ze wat ze zochten.

Tijd over om te genieten

Joeri is trainer en muzikant en Sanne is ambtelijk secretaris bij een hogeschool en fotograaf. Samen kopen ze voor het eerst een nieuwbouwhuis. “We hebben ook naar bestaande bouw gekeken, want bestaande wijken vinden we over het algemeen gezelliger en hebben meer sfeer dan nieuwbouw. Maar als we keken naar het aantal vierkante meters en naar de aanwezigheid van een tuin, vonden we nieuwbouw toch aantrekkelijker qua prijs. Ook vinden we het een groot voordeel dat we de komende jaren geen tijd en geld kwijt zijn aan onderhoud. Zo houden we tijd over om van ons nieuwe huis te genieten.”

Nu nog een kale vlakte

Sanne en Joeri hebben Wonen Op Smaak ontdekt op de site van de gemeente Utrecht. “Het is natuurlijk nog even afwachten hoe de wijk zich ontwikkelt”, zeggen ze over de wijk Hoge Weide. “Het is nu nog een kale vlakte, maar we verwachten een relatief ruime en groene wijk die toch op fietsafstand van het centrum van Utrecht ligt. Daar komen we graag en brengen we veel vrije tijd door. Ook ligt ons huis straks dicht bij de snelweg en het treinstation.” Ze vertellen dat de wijk Leidsche Rijn zelf voor hen niet speciaal de reden was om voor Wonen Op Smaak te kiezen. “We zijn blij dat we aan de stadskant zitten. Verderop in de wijk waren we waarschijnlijk niet gaan wonen.”

Ontspannen in de tuin

De hofwoningen en parkwoningen in het project liggen rondom een parkeerhof, waar ieder huis zijn eigen parkeerplaats heeft. “Deze opzet vinden we gezelliger en intiemer dan een gewone rijtjeswoning aan de straat. De achtertuinen van de woningen liggen hier ook. We missen nu echt een tuin en kijken ernaar uit om hier lekker te ontspannen.”

Mogelijkheden voor later

In de woning zelf kiezen ze weinig opties. Dit hoeft ook niet, want de huizen zijn al compleet van zichzelf. “We kiezen wel voor radiatoren op zolder, omdat we hier later een kamer van willen maken. We zijn ook van plan later zelf nog te gaan verbouwen. De badkamer houden we voorlopig simpel. In de keuken willen we in ieder geval een gezellige bar, want we houden van uitgebreid koken.”

Meer informatie: