Terugblik op de Week van de Groene Tuin 2023

groene-tuin

Samen met een groot aantal partners organiseerde Milieu Centraal van 4 t/m 10 april 2023 de Week van de Groene Tuin. Ook Bewust Nieuwbouw deed mee. Elke dag deelden we een groene en duurzame tip voor je tuin of balkon.

Deze week  is niet zomaar in het leven geroepen. Groene tuinen zijn belangrijk om de gevolgen van klimaatverandering, zoals hitte, droogte en wateroverlast te verminderen. Bomen en planten natuurlijke schaduw en verkoeling in periodes van hitte. En in tuin die groen is kan het regenwater van extreme buien beter wegzakken dan in een volledig betegelde tuin. Met groen verwelkom je ook insecten, vogels en andere dieren en draag je bij aan meer biodiversiteit. Door je tuin evenwichtig in te richten voorkom je onkruid en plagen en zijn bovendien minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig.

Heb jij de tips gemist? We zetten ze hieronder nog eens op een rij. Kijk op Week van de Groene Tuin voor extra tips, video’s stappenplannen.
En nog een extra tip van ons: je kunt – tot op zekere hoogte – de aanleg van je tuin meefinancieren in je nieuwbouwhypotheek.

groene-tuin groene tuin groene tuin groene tuin groene tuin gezonde tuin groene tuin