‘Blij met mijn nieuwbouwstudio en verliefd op de buurt’

Soufyan

Zijn woning is 28 vierkante meter groot. En hoe klein dit ook mag klinken, het is volgens student Soufyan al Bouhabdallati (25) niet te krap. Bijna twee jaar geleden betrok hij zijn nieuwbouwstudio in Villa Mokum in het Amstelkwartier in Amsterdam-Oost. Een ideale woning voor iemand die nog op school zit. “Meer heb ik niet nodig in deze fase.”

Loten was niet nodig

De student bouwtechnische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam groeide op in Gouda. Hij besloot op zijn 23ste dat het een mooi moment was om op zichzelf te gaan wonen. Soufyan hoorde eigenlijk per toeval dat er in Villa Mokum woningen werden gebouwd en op internet zocht hij uit of het ook mogelijk was om op deze plek een studio te huren. Dat bleek zo te zijn. Van de vier woonblokken met studio’s waren er twee bestemd voor de verkoop en twee voor de verhuur. Hij besloot zich meteen in te schrijven. Loten was niet nodig. In de eerste ronde ging het aantal inschrijvingen het aanbod nog niet te boven. Dat was in de tweede ronde wel anders. Toen waren er veel meer aanmeldingen.

Op loopafstand van onderwijsinstelling

Het fijne aan deze plek is dat Soufyan op slechts 200 meter afstand woont van de Hogeschool van Amsterdam, waar hij zijn opleiding volgt. Dat de woning ook nog eens in de buurt van het Amstelstation ligt is een mooie bijkomstigheid. Hier vandaan heeft hij een rechtstreekse verbinding naar de plek waar hij opgroeide.

Aantrekkelijke buurt

In het Amstelkwartier in Amsterdam wordt veel gebouwd. Het gebied is sterk in ontwikkeling. Het is een plek waar mensen graag willen wonen. De buurt ontwikkelt zich steeds meer tot hotspot, vertelt Soufyan. Afgelopen zomer was het volgens de student bouwtechnische bedrijfskunde op het nabijgelegen stuk grasveld bij de Amstel bij wijze van spreken drukker dan in het Amsterdamse Vondelpark. “Het is een heel aantrekkelijke buurt.”

Voordelen nieuwbouwstudio

Dat Soufyan blij is met de woning heeft niet alleen te maken met de locatie. Zijn studio in Villa Mokum heeft hem ook enthousiast gemaakt voor nieuwbouw. In vergelijking met andere studentenkamers in Amsterdam is het met recht een villa. Hij vindt het ook heerlijk om de eerste bewoner te zijn en de plek zo in te kunnen richten zoals hij dat wilde. “Als ik verhuis zou ik wederom voor nieuwbouw kiezen.”

Straks plaats maken en verhuizen

Na zijn studie mag Soufyan nog maximaal een half jaar in deze studio blijven wonen. Daarna moet hij plaats maken voor een andere student die een woonplek zoekt. De huurstudio’s in Villa Mokum zijn alleen bestemd voor mensen die een opleiding volgen. Dat staat in het Campuscontract. Of hij na zijn studie in het Amstelkwartier blijft wonen, hangt af van de baan die hij vindt en de werkplek. Stiekem hooft hij dat het in de buurt zal zijn van Villa Mokum. “Ik kan wel zeggen dat ik verliefd ben geworden op deze buurt.”

Meer informatie: