‘De tuin bij ons nieuwbouwhuis is absoluut genieten’

Merel

Sinds afgelopen Kerstmis woont Merel met haar gezin in een nieuwbouwhuis in de Rivierenwijk in Amsterdam. Wat de benedenwoning – los van de grootte, het vele licht dat binnen kan stromen en de eigen parkeergarage – aantrekkelijk maakt, is de voor Amsterdamse begrippen grote tuin. “We hadden een heel duidelijk beeld hoe we die tuin wilden inrichten.”

De riante benedenwoning heeft een tuin van 75 vierkante meter aan de achterkant en 25 vierkante meter aan de voorkant. Ze wilde er een onderhoudsvriendelijke en kindvriendelijke tuin van laten maken met een fietspaadje voor de kinderen, een overkapping met buitenkeuken, een schuurtje, gras en veel potten met planten. “Ik ben enorm trots op mijn tuin.”

Snel begonnen met de tuinaanleg

Tweeëneenhalf jaar zat er tussen het moment van de koop van het huis en het moment dat ze er daadwerkelijk konden gaan wonen met het hele gezin. “We besloten al met de tuin te beginnen voordat de vloer in de huiskamer er in lag. We hebben er vaart achter gezet om niet op een later tijdstip met de troep te zitten. Dat zou ik iedereen aanraden.”

Geen groene vingers

De tuin ervaart ze als een enorme luxe. De vorige woning had geen tuin. En ook al had Merel duidelijke ideeën over hoe de tuin bij hun nieuwbouwhuis er uit moest gaan zien, de tijd ontbrak om echt er mee aan de slag te gaan. En ook beschikt ze niet over groene vingers. De plantenkennis ontbrak. Daarom besloot ze Take Me Outside in te schakelen, een bureau dat kopers van een nieuwbouwwoning helpt bij het ontwerpen van de tuin. Dit bureau huurt  ook hoveniers in. Alles wordt geregeld. “Dat werkte voor ons heel prettig.”

Nog meer pluspunten

De tuin is “absoluut genieten”, volgens Merel. Wat ze verder enorm prettig vindt aan het nieuwbouwhuis is dat ze de ruimtes zelf heeft kunnen indelen, dat alles recht is en nieuw, dat de functionaliteit van het huis helemaal top is tot aan het luchtventilatiesysteem toe en dat het niet zo duur was.  “Het huis kent geen nadelen. We blijven hier zeker twintig jaar wonen.”

Meer informatie: