‘Het is een superfijn en heerlijk nieuw complex’

Dick en Ans

Als bewoners van een vrijstaand huis in Ugchelen waren Dick en Ans Tegel gewend aan hun vrijheid. Dus toen ze op zoek gingen naar een nieuwbouwappartement in hun woonplaats, stelden ze hoge eisen. Wooncomplex Sparta Luce voldeed daaraan, en nu wonen ze er met veel plezier.

Gevoel van vrijheid en ruimte

“Toen we dit nieuwbouw appartement zagen, waren we meteen enthousiast”, vertelt Dick. “Het appartement geeft namelijk een gevoel van vrijheid en ruimte. Het heeft net zo veel vloeroppervlak als onze vorige woning, misschien nog wel iets meer. We hebben een groot terras van maar liefst 45 vierkante meter, en van daaraf hebben we een vrij uitzicht over het plantsoen en de spreng. Daardoor houden we het contact met de natuur. Wonen in een appartement is heel anders dan wonen in een vrijstaand huis, maar dit appartement komt er wel dichtbij. Ik heb even moeten wennen, maar dat duurde niet lang. En mijn vrouw voelde zich hier meteen thuis.”

Sparta Luce: hoogwaardig en luxe

Het appartement van het echtpaar Tegel bevindt zich op de begane grond. Het is een luxe en riante woning met een hoogwaardige afwerking. Het appartement heeft drie drie slaapkamers, twee badkamers die ze zelf konden inrichten en een comfortabel terras over de volle breedte. Het appartement heeft een inpandige berging én een afzonderlijke fietsenberging. Bovendien beschikken Ans en Dick over twee eigen parkeerplaatsen in de garage.

Veel licht naar binnen

“Heel prettig zijn de drie slaapkamers”, zegt Dick. “De ene logeerkamer is een werkkamer met computer. Die gebruik ik voor mijn vrijwilligerswerk voor de marechaussee, waar ik heb gewerkt. In de andere logeerkamer staat een logeerbed; handig als de kinderen of kleinkinderen hier logeren. Ook de woonkamer is trouwens heerlijk comfortabel. Er is volop ruimte en de grote ramen laten veel licht naar binnen.”

Onderhoudsarm

De bewoners van Sparta Luce hebben weinig zorgen over het onderhoud. Dat is sowieso bij nieuwbouw al minimaal en via de Vereniging van Eigenaars (VvE) is het uitbesteed aan bedrijven die volgens Dick uitstekend hun werk doen. Het tuinonderhoud, het schilderwerk en het schoonhouden van de openbare ruimten … het is allemaal goed geregeld. Ook aan het appartement zelf hebben ze weinig werk. “Omdat de woning lekker nieuw en gelijkvloers is, kosten stofzuigen en schoonmaken veel minder tijd dan in ons vorige huis.”

Gewoon een superfijn complex

Denk niet dat Dick en Ans de hele dag thuiszitten. Ze gaan er graag op uit met de fiets. “De bibliotheek, de winkels, het ziekenhuis en het bos … alles ligt op fietsafstand. Ach, het is gewoon een superfijn complex.”

Meer informatie:

  • Lees meer over het nieuwbouwproject Sparta Luce, waar Dick en Ans Tegel hun appartement kochten.
  • Lees meer klantervaringen onder Bewoners vertellen.