‘Veel minder onderhoud, dus minder kostbaar’

Daniël Tins en Lieke Buisman

Ze wilden een appartement met een grote buitenruimte. Dat was de belangrijkste reden waarom Daniël Tins en Lieke Buisman vielen voor een riante vijfkamerwoning in appartementencomplex SoHo District in Utrecht. Maar er was nog een reden: SoHo District is nieuwbouw en dat heeft zo zijn voordelen.

“Daniël was altijd al voor nieuwbouw”, zegt Lieke (29). “Hij houdt van modern en strak. Ik was altijd meer voor bestaande bouw. Ik hou van authentiek. Maar diverse vrienden van ons wonen in oudere huizen en zij hebben vaak problemen met lekkages en ander onverwacht onderhoud. Dat is niet alleen lastig, maar ook kostbaar. Hun verhalen hebben mij ervan overtuigd om toch maar voor nieuwbouw te gaan. Als alles nieuw is, heb je die problemen niet of in ieder geval veel minder.”

Uitstekend geïsoleerd

Nieuwbouw, en straks dus ook hun appartement in SoHo District, is daarnaast uitstekend geïsoleerd, wat flink kan schelen in de energierekening. “Dat is mooi meegenomen”, zegt Daniël (30). “Al was dat voor ons niet een afweging om in dit project een appartement te kopen. Het is eerder een prettige bijkomstigheid.”

Naar eigen wensen aanpassen

Maar misschien wel het belangrijkste voordeel van nieuwbouw, was voor Daniël en Lieke de mogelijkheid van heel veel maatwerk. “Behalve een aantal wijzigingen uit het optiepakket, hebben we tientallen extra aanpassingen laten doen”, zegt Daniël. “Mijn broer komt uit de architectuurwereld en heeft ons, samen met de aannemer, daarbij geholpen. Het gaat onder meer om een extra dakterras (waardoor we nu twee dakterrassen én een balkon hebben), het samenvoegen van twee kamers, een andere indeling van de badkamer en een ander stroomplan, met overal in huis netwerkaansluitingen. Verder hebben we gekozen voor designradiatoren, andere tegels in de badkamer en een maatwerk keuken in plaats van een standaard keuken. Dankzij al het maatwerk is dit appartement straks 100 procent óns huis.”

Parkeren bij huis

SoHo District verrijst in de Utrechtse wijk Lombok, waar Daniël en Lieke al wonen, op acht minuten fietsen van het centrum van de Domstad. “Nóg een aardig pluspunt: er zit een parkeerdek bij”, zegt Lieke. ” Daar kunnen we straks onze auto’s kwijt. Ideaal, zo dicht bij het centrum. Kom daar maar eens om bij bestaande woningen.”

Meer klantervaringen?