‘Vossen en herten in de tuin, geweldig!’

Helga en Roberto

Helga en Roberto nieuwbouw Duin Almere

Dit zijn de eerste bewoners van DUIN – het spiksplinternieuwe woongebied bij het strand aan het IJmeer. Helga en Roberto vertrokken samen met hun twee kleine kinderen uit Amsterdam. Op avontuur naar hun nieuwe woning in de duinen.

Roberto: “We waren op zoek naar een ruimer huis, iets met een tuin of buiten en niet te ver van ons werk en van onze vrienden. We hebben gekeken naar bestaande woningen in Amsterdam-Noord, Wijk aan Zee en Landsmeer. Nieuwbouw had eigenlijk niet onze voorkeur”.

Klaar met de stad

Helga: “Een collega woonde in Almere Poort. Zij wees mij op een project dat ‘DUIN’ heette. Dat sprak me meteen aan. Toen ze ons het gebied lieten zien, was ik verkocht. Ik ben wel een beetje klaar met de stad. Ik hoef niet meer elk weekend in de kroeg te hangen. Ik heb behoefte aan wat meer rust en ruimte, en ik wilde dichter bij onze ouders in Drenthe en Emmeloord wonen. Alleen Roberto was niet meteen overtuigd”.

Meer ruimte, meer buiten

Roberto: “Uiteindelijk trok het avontuur me over de streep. En de enorme ruimte die je hier hebt. Ik was in Amsterdam op zoek naar iets wat er niet is. Meer ruimte, meer buiten, ook voor onze kinderen. In Almere Poort is een ontzettend ruim scholenaanbod – en… geen wachtlijsten! We konden dus gewoon terecht op de school die ons het meeste aansprak, de Montessori”.

Helga: “Ik zag totaal geen beren op de weg. Het leukst van alles vind ik dat je de deur open doet en dat je meteen in de natuur staat. Wist je dat er ’s ochtends vossen en herten door de tuin lopen? Geweldig! We werken beiden vaak thuis, maar hebben ook regelmatig meetings in Amsterdam. De één gaat met de auto, de ander met de trein. Je kunt het station zien liggen vanuit ons huis”.

Ons duinhuis

Roberto: “Met de tweede parkeerplek zijn vooral mijn ouders blij als ze op visite komen. Tegen vrienden uit Amsterdam zeg ik: ken je het strand van Muiderberg? Daar tegenover ligt nog een strand, en daarachter ligt ons wijkje. Dan zeggen ze: dat is toch Almere? Ja, daar ligt het tegenaan, en daar doen we ook onze boodschappen, voordat we weer naar ons duinhuis gaan”.

Helga: “In Amsterdam hadden we geen tuin, alleen een balkonnetje. Dus we moesten nog wel wat shoppen voor het buitengedeelte. Een barbecue bijvoorbeeld. Laat de zomer maar komen!”

Meer verhalen?