We hebben DUIN vanaf het begin zien ontwikkelen

Michael ter Riet

Michael ter Riet en zijn gezin waren één van de eersten die neerstreken in DUIN in Almere en hebben het gebied zodoende zien ontwikkelen. “Het is hier rustig, maar tegelijkertijd ook een erg sociale buurt.”

“Ik woonde al mijn hele leven in Almere, dus ik wilde graag blijven”, vertelt Michael enthousiast wanneer we hem vragen waarom hij heeft gekozen voor DUIN. Gezien zijn vriendin afkomstig is uit Het Gooi vonden ze in DUIN in een mooi compromis. “Het is hier rustig, maar tegelijkertijd ook een erg sociale buurt.”

Open karakter

Dit is volgens Michael dan ook vooral te danken aan de open tuinen die zorgen voor het open karakter van DUIN. Buurtbewoners gaan hierdoor makkelijker in gesprek met elkaar. Ook al is het maar om tips uit te wisselen betreffende stucadoors en schilders in de buurt om de laatste hand te leggen aan hun woning in DUIN. “Zodoende praat je al 2 jaar met elkaar en worden de bewoners in DUIN meer vrienden dan buren.”

Bijzondere mountainbiketocht

Ook voor zoontje Sem geniet met volle teugen van wonen in DUIN. Op zijn fiets racet hij graag door de duinen. Uiteraard met vader Michael in zijn kielzog. “Sporten in de omgeving vinden wij hier heel lekker. We vinden het heerlijk om door de buurt te wandelen en we hebben onlangs nog meegedaan aan een mountainbiketocht.” Dit was de DUIN MTB Classic. Zoals de naam al verklapt een bijzondere mountainbiketocht in DUIN. “Ik heb doorgebeten en heb 30 km door de wijk gemountainbiked. Dat was hartstikke leuk.”

DUIN zocht Michael ter Riet op en deed dit interview.

Meer informatie: