Bouwer Heijmans wint Amsterdamse nieuwbouwprijs 2020

Extra woningen toevoegen en aan het Amsterdamse karakter vasthouden. Laurens Ivens, wethouder wonen en bouwen van de gemeente Amsterdam was zaterdag 20 juni 2020 vol lof over het prijswinnende nieuwbouwproject in de Eerst Oosterparkstraat. Van de tien genomineerde projecten kozen de meeste Amsterdammers voor dit nieuwbouwproject. Hiermee werd het plan van bouwer Heijmans de winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2020, een publieksprijs die voor de veertiende keer werd uitgereikt.

Maar liefst zeven en een half duizend Amsterdammers brachten hun stem uit. Laurens Ivens zei tijdens een uitzending van AT5 het prachtig te vinden dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om te stemmen. “De mensen die een stem hebben uitgebracht waarderen niet alleen dat er een nieuwe woning staat, maar ook dat het een verbetering voor de buurt is.”

De luxe van nieuwbouw

Volgens de Amsterdamse wethouder gaat het in de Eerste Oosterparkstraat om een relatief klein project in een bestaande woonbuurt. Het project omvat appartementen voor de sociale huur en voor de vrije sector en een paar winkels. Het bijzondere is dat de nieuwe woningen en winkels dezelfde sfeer uitademen als de rest van de straat. Aan de buitenkant ziet het er eind negentiende eeuws en Amsterdams uit. De bewoners ervaren binnen echter de luxe van nieuwbouw. “Het is ruim en we hebben vloerverwarming”, vertelde één van de nieuwe bewoners.

Bouwer Heijmans schrijft op de eigen website: “In de Eerste Oosterparkstraat hebben onze Heijmans-timmerlieden en metselaars de oude gevel uit 1890 met veel passie en vakmanschap opnieuw gebouwd. We zijn enorm trots op de binnenstedelijke realisering van deze karakteristieke woningen.”

De Amsterdamse Nieuwbouw Online

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is georganiseerd door het platform Amsterdamwoont.nl in samenwerking met de gemeente Amsterdam, omroep AT5 en Bouwend Nederland. Er was tijdens de jaarlijkse Amsterdamse Nieuwbouwdag ook aandacht voor nieuwe projecten die voor een deel nog in de verkoop of verhuur gaan. Tijdens de online presentatie kwamen 18 nieuwbouwprojecten in en rond Amsterdam voorbij. Talkshow terugzien? Hier is de link.

Meer informatie: