Bringme: geen brievenbus, maar conciërge die er altijd is

Spullen zoals huissleutels of een boormachine uitwisselen met de buren, pakketjes laten bezorgen of juist artikelen retourneren. Bringme geeft bewoners van nieuwbouwappartementen alle ruimte om spullen in ontvangst te nemen of retour te sturen. En dit zonder dat ze er thuis voor hoeven blijven of zelf op pad hoeven. De Bringme is geen postbus én geen pakketdienst, maar een soort volautomatische conciërge. De bewoners van woongebouw De Kroon in Amsterdam krijgen binnenkort de primeur.

VORM is de eerste ontwikkelaar die in Nederland de Bringme laat installeren in een nieuwbouw woonproject. En na De Kroon volgen er meer, vertelt directeur Daan van der Vorm. Op korte termijn krijgt de woontoren State bij het Amstelkwartier een Bringme Box. “We zijn met vijf tot zeven projecten bezig waar deze voorziening gaat komen.”

Bringme communiceert

Bringme ziet eruit als een wand met postbussen van verschillende afmetingen. Met één belangrijk verschil: de digitale interface. Via deze interface kan de bezorger een vak openen waar uw pakketje het beste in past. Bringme stuurt u een bericht wanneer het is afgeleverd. Zodra het u uitkomt, voert u via de interface uw persoonlijke toegangscode in. Daarmee opent u het juiste vak om uw bestelling in ontvangst te nemen.

Ook voor gekoelde producten

Bewoners beschikken niet over een eigen box. Op ongeveer 100 appartementen zijn 30 tot 40 boxen in de lobby geïnstalleerd, van groot tot klein. Bringme Box in De Kroon is ook geschikt voor boodschappen die gekoeld moeten blijven. Dus u kunt uw favoriete supermarkt uw boodschappen laten afleveren terwijl u op pad bent.

Pakketjes laten ophalen

Andersom kan ook. De jurk die u bestelde past niet. Of het is niet de juiste kleur. De levering is kortweg niet wat u ervan verwachtte. Dan is de omgekeerde weg is evengoed makkelijk. U stopt uw bestelling terug in de box en deelt de unieke code met de leverancier. Die haalt het pakket weer op en u krijgt daarvan bericht. Daan van der Vorm is erg enthousiast over het concept: “Het zit goed in elkaar en het is prachtig vormgegeven.”

Nog even geduld

De directeur van ontwikkelaar en bouwer VORM denkt dat de Bringme Box, nu nog in de opstartfase in Nederland, over een jaar of vijf meer gemeengoed zal zijn. Op dit moment is het concept alleen leverbaar voor appartementen en andere plekken met gedeelde ruimtes, zoals kantoren en winkelcentra. De Wageningen Universiteit heeft er bijvoorbeeld een. Aan een oplossing voor eengezinswoningen wordt nog gewerkt. Van der Vorm: “Ik denk dat er ook iets dergelijks voor een hele straat gaat komen. Misschien in de vorm van een kiosk met een Bringme Box aan het begin van de straat. Maar het is er nog niet.”

Oproep om dit idee op te pakken

De Bringme Box is een idee dat is ontwikkeld door een Belgische ondernemer. Sinds 2014 richt het bedrijf zich op afzet in de hele Benelux. In Nederland is VORM voorloper als het gaat om het plaatsen van Bringme systemen in wooncomplexen. Daan van der Vorm vindt dat ook andere ontwikkelaars het idee moeten omarmen en deze extra service voor de woonconsument daar waar mogelijk moeten inpassen in nieuwbouwprojecten. “Het is een heel consumentvriendelijke toepassing.  Het is iets wat ontwikkelaars moeten meenemen als het gaat om bouwen in steden van de toekomst.”

Meer informatie: