Funda

Funda is de site waar veel consumenten hun zoektocht naar een ander, bestaand, huis starten. Op funda zijn echter ook nieuwbouw koop- en huur woningen te vinden.

Bestaande bouw en nieuwbouw

Het merendeel van het aanbod op funda betreft bestaande woningen van particulieren. Daarnaast kunnen makelaars die bij de NVM zijn aangesloten nieuwbouwprojecten op funda plaatsen die zij voor ontwikkelaars en andere partijen verkopen of verhuren. Funda toont het aanbod op projectniveau, met de mogelijkheid om het aanbod op woningtype en bouwnummer te bekijken.

Tussen bestaande huizen of apart

Het nieuwbouwaanbod kunt u bekijken via het aparte ‘Nieuwbouw’-tabblad. Het nieuwbouwaanbod staat daarnaast ook op type en bouwnummer niveau tussen de zoekresultaten bij koopwoningen en huurwoningen. Op deze manier kan de bezoeker van funda op een platform bestaande en nieuwbouw woningen zoeken en vergelijken.

Aanbod door makelaars

Alleen makelaars kunnen aanbod op funda plaatsen. Op deze manier waarborgt funda de kwaliteit van de informatie. Makelaars die aanbod op funda plaatsen zijn veelal aangesloten bij een van de brancheverenigingen: NVM, VBO of VastgoedPRO

Veel, maar niet alle, nieuwbouwwoningen worden verkocht door makelaars. Ontwikkelaars die géén gebruik maken een makelaar, kunnen hun nieuwbouwaanbod niet op funda onder de aandacht brengen.