Hoeveel capaciteit boiler moet ik kiezen?

boiler

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis, moet je een hoop keuzes maken. Het is ook verstandig om een bewuste keuze te maken in de grootte van de boiler. De inhoud van de boiler is namelijk afgestemd om jouw type huis. Hiermee kun je in totaal drie kwartier tot een uur te douchen. Gebruik je meer? Dan kan de boiler leegraken en heeft een paar uur de tijd nodig om warm water te maken. Maak daarom een bewuste keuze.

Waarom is een boiler nodig?

Tegenwoordig vind je in de meeste nieuwbouwhuizen een warmtepomp. De bouwer of aannemer kiest de warmtepomp om op een duurzame en efficiënte manier te voorzien aan de energievraag. De pomp kan echter niet in korte tijd en in één keer het water opwarmen, daarvoor helpt het boilervat. Met het boilervat kan een warmtepomp geleidelijk het water opwarmen, waardoor je het warme water snel tot je beschikking hebt.

Inschatten van boilercapaciteit

De grootte van de boiler die voor jou geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren: hoeveel liter per minuut de kraan of douchekop verbruikt, het watertemperatuur en de hoeveelheid water dat je van plan bent te gebruiken. We begrijpen dat het lastig kan zijn om hier een juiste inschatting van te maken. Gelukkig heeft BAM een configurator gemaakt, die een indicatie geven van de grootte van jouw watercapaciteit. Let op: er kunnen geen garanties aan worden ontleend. Klik hier om naar de configurator te gaan. Je vindt dit onderaan de pagina.


Meer informatie: