“Prachtig dat dit kan”

Meerdere bouwbedrijven geven gehoor aan de oproep van het Erasmus MC in Rotterdam om mondkapjes af te staan voor zorgpersoneel in ziekenhuizen. Dit is nodig omdat er als  gevolg van het Coronavirus een nijpend tekort dreigt te ontstaan aan deze beschermende kapjes. BAM, Trebbe, VORM, Heijmans, TBI en een aantal andere bouwbedrijven hebben inmiddels actie ondernomen en mondkapjes afgeleverd bij ziekenhuizen. Soms gaat het om kleine aantallen, maar alle beetjes helpen. “Tien keer tien maakt honderd”, aldus één van de bouwers. “Prachtig dat dit kan”, reageert een ander.

De bedrijven gaan de komende week verder inventariseren of op de bouwplaatsen nog meer mondkapjes liggen die gedoneerd kunnen worden. De bedrijven houden uiteraard nauwlettend in de gaten hoeveel mondkapjes ze zelf nodig hebben de komende periode voor hun eigen personeel op de bouwplaats.

Preventie

Ook in de bouw zijn extra maatregelen genomen zodra het Coronavirus de kop op stak. Dit om te voorkomen dat medewerkers ziek worden. Kantoorpersoneel werkt zoveel mogelijk vanuit huis en op de bouwplaats is het van belang dat het personeel afstand houdt tot elkaar om mogelijke besmetting te voorkomen. Collega’s met klachten zoals hoesten blijven thuis.

Oproep aan gemeenten

De NEPROM, de vereniging van projectontwikkelaars, riep afgelopen week gemeenten op om ondanks de Corona-crisis alle activiteiten zoveel mogelijk door te zetten. De vereniging zegt te begrijpen dat iedereen in eerste instantie ontregeld raakt door de impact van het Corona-virus, maar dat het belangrijk is om de ontwikkeling van nieuwe woningen en andere bouwwerken zoveel mogelijk op gang te houden.

Meer informatie: