Beter een goede (nieuwbouw) buur dan een verre vriend

Amedeo en Jacintha

Ze zagen bij hun oude buren wat nieuwbouw te bieden heeft en schreven zich in voor de tweede fase van het project. Over één tot twee weken trekken Amedeo en Jacintha in hun nieuwbouwwoning in de Utrechtse wijk Overvecht. Hun oude overburen wonen dan weer op loopafstand. “Toen we begin 2016 hun nieuwe huis zagen waren we meteen enthousiast.”

De verhuizing komt precies op tijd. De bouw van hun nieuwbouwhuis heeft gelukkig geen vertraging opgelopen, want half mei verwachten Amedeo (36) en Jacintha (37) hun tweede kind. Zoon Liam (3 jaar oud) kijkt uit naar de verhuizing omdat een blauwe vrachtwagen alle spullen naar de nieuwe woning zal brengen. “Alles moet blauw zijn”, vertelt Jacintha die eigenlijk vooral uitkijkt naar de periode na de verhuizing. Een huis zonder kieren, mét vloerverwarming en lekker ruim. “We hebben in het nieuwe huis een ruime gang waar de kinderwagen kan staan.”

Een huis in jaren ’30 stijl

Het nieuwe huis in het Antoniuskwartier in Utrecht ligt op een paar kilometer afstand van hun oude woning. Ze kennen de wijk, voelen zich er thuis en zijn blij dat hun buurtje straks autovrij is. “Het is er kindvriendelijk, er is veel groen te vinden. De omgeving is veilig en gezellig”, zegt Amedeo. Het nieuwe huis – op de plek waar voorheen een ziekenhuis stond – is gebouwd in de karakteristieke jaren ’30 stijl en telt drie verdiepingen. Op zolder zijn twee dakkapellen geplaatst zodat ze de beschikking hebben over twee ruime kamers. “The men cave”, volgens Jacintha. De kamers op de bovenste verdieping zijn voor de mannen, om te spelen en te voetballen.

De woning is bij oplevering woonklaar

Dat de verhuizing al snel na de oplevering kan plaatsvinden heeft te maken met de keuze van Amedeo en Jacintha om de woning woonklaar te laten opleveren. “De vloer, de keuken, de badkamer zijn helemaal af en de muren zijn gesaust”, vertelt Jacintha. Ze hebben gekozen voor vintage stijl, hip en eigenwijs. Voor het jonge stel uit Utrecht dus geen bezoeken aan verschillende showrooms en er was sprake van weinig keuzestress. Alles was snel geregeld omdat ze ervoor kozen een woningstylist in te schakelen. Ze hoeven straks ook niet meer te klussen. Het huis was op een haar na af toen ze de sleutel kregen.

Amedeo en Liam in de tuin van hun nieuwe huis

Groter, energiezuiniger en niet te duur

Het nieuwe huis voldoet aan al hun verwachtingen. “Groter dan ons oude huis, energiezuiniger, niet te duur en in een kindvriendelijke buurt”, zegt Amedeo. Het koude weer van de laatste weken helpt bij het afscheid nemen van de oude woning, waar ze pakweg tien jaar hebben gewoond. De nieuwe woning is behaaglijk warm, ook als het buiten flink vriest.

Amedeo vertelt dat hij vooraf dacht dat een nieuwbouwhuis saai zou zijn. Hij heeft zijn beeld bijgesteld en vindt de nieuwe woning mooi en gezellig. Ook is hij te spreken over de begeleiding tijdens de bouw van hun huis. Ze hadden één aanspreekpunt, een woonadviseur van de bouwer die hun goed op de hoogte hield van de vorderingen. De woonadviseur plaatste ook berichten op de projectsite en op Facebook.

Geen bidet mogelijk

Het enige jammere was dat het niet mogelijk bleek een bidet te laten plaatsen in de extra badkamer die ze hebben. Volgens Amedeo, afkomstig uit Italië, is het in zijn geboorteland meer gebruikelijk om te kiezen voor een bidet. “Dat bleek hier niet mogelijk. Ik had op dit punt op een beetje meer flexibiliteit gehoopt.”

Meer informatie: