‘Dit appartement heeft alleen maar pluspunten’

Hannie

Al 21 jaar woont Hannie van Stam in de Steenstraat in Wijk bij Duurstede, met enorm veel plezier. Dus toen ze hoorde dat haar bovenwoning zou worden gesloopt, koos ze zonder aarzelen voor een huurappartement in het nieuwbouwproject Steenstraat.

Alles bij de hand

“Je hebt hier in de straat alles bij de hand. Een postkantoor, een bank, een huisarts, een apotheek, een supermarkt en het centrum van Wijk bij Duurstede”, zegt ze. “Daarom heb ik de Steenstraat altijd een ideale plek gevonden om te wonen.”

Eigen smaak aan keuken en badkamer

Maar niet alleen over de vertrouwde locatie, ook over het appartement zelf is Hannie enorm te spreken. “Eigenlijk heeft dit appartement voor mij alleen maar pluspunten”, zegt ze. Door te kiezen voor bepaalde kleuren en materialen heeft ze aan haar keuken en badkamer haar eigen smaak kunnen geven. Daarnaast is ze erg enthousiast over de vloerverwarming en het energiebesparende warmtepompsysteem. Verder is ze blij met het balkon van zeven meter breed, dat ook nog eens op het zuiden is gericht. “En dat het gelijkvloers is, is ook erg prettig”, zegt ze. “Want je wordt toch ouder. Ja, ik vind het grandioos.”

Ruimte genoeg

Hannie’s nieuwe huurappartement bevindt zich op de tweede etage. Behalve over een balkon beschikt ze over een woonkamer met open keuken en twee slaapkamers. Een heel verschil met de verouderde woning waar ze vandaan komt. “Een bovenwoning met drie verdiepingen en vier slaapkamers. Veel te groot voor mij, want mijn kinderen zijn al de deur uit. Dit is ruim genoeg. Trouwens, als ik de zolder van mijn oude huis niet meetel, is dit qua woonoppervlak niet veel minder.

Meer informatie: