16 april: nieuwbouw kijken en ervaren tijdens Nieuwbouwdag

De ligging op de zon, de energieprestaties, het gemak van weinig onderhoud, maar ook wat er zoal in de directe omgeving te zien en te doen is. Allemaal factoren die u als woningzoekende meeneemt in uw keuze voor een nieuwbouwhuis. Tijdens de Nieuwbouwdag van zaterdag 16 april krijgt u er alle informatie over. Op die dag zijn op diverse plekken in het land nieuwbouwprojecten open voor het publiek.

Aandacht voor financiële voordelen

In de aanloop naar de Nieuwbouwdag, en mogelijk ook op de locaties, zullen deelnemende partijen deze keer extra aandacht besteden aan de financiële voordelen van nieuwbouw. Zo weten veel mensen niet dat voor een nieuwbouwhypotheek soms een extra lage rente geldt, of een hogere leengrens, omdat nieuwbouw heel energiezuinig is.

Powered by Bewust Nieuwbouw

De Nieuwbouwdag wordt dit jaar voor het eerst ondersteund door Bewust Nieuwbouw. “Wij willen consumenten duidelijke en objectieve informatie geven, onafhankelijk van partijen en projecten, zodat zij weten waar ze over praten als ze interesse tonen in een nieuwbouwproject”, zegt Jan Fokkema, directeur van ontwikkelaarsvereniging NEPROM en initiatiefnemer van Bewust Nieuwbouw. “Daarom past een evenement als de Nieuwbouwdag zo goed bij Bewust Nieuwbouw. De Nieuwbouwdag is immers een uitgelezen kans om ter plekke te ervaren of die kamers inderdaad zo ruim zijn, hoe groot de tuin of het balkon is, wat het uitzicht wordt, welke installaties er allemaal zijn en wat zich in de directe omgeving bevindt. Vooral als de bouw al gevorderd is, of als er een modelwoning is ingericht, krijg je als consument echt een goed beeld.”

Nieuwbouw: lage energielasten, weinig onderhoud

Niet alleen over projecten en woningen, ook over de voordelen van nieuwbouw in het algemeen krijgt u tijdens de Nieuwbouwdag informatie. Het gaat daarbij onder meer om de lage energielasten (vanwege de uitstekende isolatie en de zuinige of duurzame installaties), geen of weinig onderhoud in de eerste jaren en de vele mogelijkheden om er echt uw eigen huis van te maken. “Daarnaast is er natuurlijk het grote voordeel dat alles nieuw is”, zegt Fokkema. “Alles is fris. Jij bent de eerste bewoner en richt het huis in zoals je wilt. Je hoeft niet te leven met de keuzes die vorige bewoners hebben gemaakt. En de keuken en de badkamer die je uitzoekt, zijn echt helemaal jouw smaak.”

Van 11.00 tot 15.00 uur

De meeste projecten die meedoen aan de Nieuwbouwdag, zijn van 11.00 tot 15.00 uur open. Maar aanbieders kunnen daarvan afwijken.

Meer informatie:

  • Op www.nieuwbouwdag.nl staat in de aanloop naar 16 april een overzicht van de deelnemende projecten.
  • Bekijk hier de flyer Een betere hypotheek bij een nieuwbouwhuis, over de hypotheekvoordelen bij nieuwbouw.
  • Nieuwbouw is comfortabel, energiezuinig en onderhoudsarm. Lees meer over deze en andere voordelen van nieuwbouw elders op deze website.