In diverse regio’s nieuwbouw kijken tijdens Nieuwbouwdag

Websites, social media, animaties, brochures en enthousiaste verhalen. Allemaal middelen om kennis te maken met nieuwbouwprojecten. Toch kunnen ze niet op tegen een ervaring ter plekke. Die ervaring biedt de Nieuwbouwdag van zaterdag 12 september. Op die dag zijn in diverse regio’s in Nederland nieuwbouwprojecten open voor het publiek. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen.

Landelijke site

De regio’s met veel opengestelde projecten zijn Amsterdam, Groningen en Breda. Mogelijk zijn ook elders in het land nieuwbouwprojecten open. Op www.nieuwbouwdag.nl vindt u in de aanloop naar 12 september een overzicht van de deelnemende projecten.

Ervaring ter plekke

De grote kracht van de Nieuwbouwdag is de ervaring ter plekke. Hoewel woningkopers steeds meer vertrouwen hebben in de toekomst, gaan ze niet over één nacht ijs. “Vóór 2008, de gouden tijd, kochten mensen vanaf een tekening”, zegt directeur Rob van der Schoot van de landelijke nieuwbouwsite niki.nl en een van de initiatiefnemers van de Nieuwbouwdag. “Nu willen ze alles weten: of die woonkamer echt zo groot wordt, wat het uitzicht is, of de ligging op de zon inderdaad zo gunstig is en wat zich in de directe omgeving bevindt. Op dit soort open dagen komen ze dat allemaal te weten. Het is eerlijke voorlichting. Vooral omdat van veel projecten een modelwoning beschikbaar is. Daarin krijgen klanten echt een goed beeld.”

Nieuwbouw: lage energielasten, weinig onderhoud

Waarom u voor nieuwbouw zou moeten kiezen? Omdat nieuwbouw grote voordelen heeft, zoals lage energielasten (vanwege de uitstekende isolatie en zuinige of duurzame apparatuur), geen of weinig onderhoud in de eerste jaren en talrijke opties om er echt je eigen huis van te maken. “Én omdat alles nieuw is”, zegt Van der Schoot. “Je hoeft niets te verbouwen, je zit niet met de verouderde rommel van een ander en de keuken en de badkamer die je kiest, zijn echt helemaal jouw smaak. Dat is toch een andere beleving.”

Informatie over financiële mogelijkheden

Bij sommige projecten kunt u niet alleen rondkijken, maar ook in gesprek over uw financiële mogelijkheden. “Een aantal aanbieders heeft financiële specialisten op de bouwplaats rondlopen om hierover tekst en uitleg te geven.”

Van 11.00 tot 15.00 uur

De meeste projecten zijn van 11.00 tot 15.00 uur open. Maar aanbieders kunnen daarvan afwijken.

Meer informatie:

  • Op www.nieuwbouwdag.nl vindt u in de aanloop naar 12 september een overzicht van de deelnemende projecten. Dit overzicht wordt steeds verder aangevuld.