‘Geen verhuisplannen. En toen zagen we Vlaardings Geluk’

Hans en Astrid

Ze wonen met hun twee zonen naar hun zin in het drukke stadshart van Vlaardingen en hadden geen verhuisplannen. Totdat Hans en Astrid de Willigen bij Astrids ouders op bezoek waren en vanuit hun flat de tweede fase van nieuwbouwproject Vlaardings Geluk zagen. Op dat moment kwam het besef dat ze misschien toch iets anders wilden.

Kijken in de modelwoning

“Mijn schoonouders wonen vlak bij Vlaardings Geluk”, zegt Hans (51), die als teamleider in een glasfabriek werkt. “Toen we zagen dat er nog blokken bijgebouwd werden, hebben we gekeken wat er nog te koop stond.” De wijk zoals zij die kenden, was met de komst van Vlaardings Geluk helemaal veranderd en dat sprak hen aan. “Vroeger was het een oude wijk met goedkope huurwoningen en overal laagbouw”, herinnert Astrid zich. “Nu is alles, zoals we het zeggen, omgeploegd.” Ze ging kijken in de modelwoning en toen ze daar zag hoe groot de woningen zijn – en dan vooral de woonkamer – was de keuze snel gemaakt. “Op verjaardagen was onze woonkamer altijd te klein. We denken dat alle familie en vrienden in ons nieuwe huis wel passen.”

Ruim hoekhuis, met eigen parkeerplek

Dat nieuwe huis is een ruim hoekhuis, met openslaande deuren naar de tuin. Niet alleen de woonruimte, ook de eigen parkeerplaats was voor Hans en Astrid een groot pluspunt. “Dat is wel wat anders dan in het centrum, waar je je groen en geel betaalt aan vergunningen”, aldus Hans.

Nieuwbouw: nauwelijks onderhoud

Los daarvan sprak de uitstraling van de woningen hen meteen aan. Ook het feit dat het om nieuwbouw gaat, hielp bij de afweging. “Ik ben de 50 gepasseerd en bij bestaande bouw moet je gewoon altijd veel zelf blijven doen”, aldus Hans. “Nu weten we dat we in de eerste tien jaar nauwelijks werk aan het huis hebben. Bovendien konden we nog wat wensen laten uitvoeren. Zo zagen we dat de tweekappers een pui met zijlichten hebben. Omdat wij veel lichtinval wilden, hebben we gevraagd of ons huis ook zo’n pui kon krijgen. En dat kon.”

Leuke mix van bewoners

Dat de buurt ook nog eens heel kindvriendelijk is, speelde niet zo’n rol. “Onze zoons zijn 21 en 23”, zegt Astrid. “Maar het draagt wel bij aan de sfeer.” Daar zit het sowieso wel goed mee, verwacht Astrid, want het kijkje krijgt een leuke mix van bewoners. “Van starters en jonge gezinnen tot wat oudere mensen zoals wij.”

Meer informatie: