‘Heerlijk om straks met gelijkgestemden te wonen’

Nico en Wilna

Nog anderhalf jaar te gaan voordat hun nieuwbouwhuis in Schiedam klaar is, maar Nico (73) en Wilna (65) steken hun enthousiasme over hun toekomstige ParkEntree woning niet onder stoelen of banken. Het is het wachten meer dan waard. Wonen met leeftijdgenoten in een eigen appartement of bungalow en gebruik kunnen maken van gemeenschappelijke voorzieningen. Dat sprak ze meteen aan.

Wonen met gelijkgestemden

Twee jaar geleden hoorden Nico en Wilna tijdens een woonbeurs in Rotterdam voor het eerst over dit project voor 55-plussers in Schiedam. ParkEntree is het eerste nieuwbouwproject in Nederland dat volgens het ‘Senior Smart Living’ concept wordt uitgevoerd. Wonen met leeftijdgenoten is bijvoorbeeld in de Verenigde Staten heel gewoon. Nico en Wilna denken dat het ook in Nederland wel eens een trend zou kunnen worden. “Het lijkt me heerlijk om met gelijkgestemden te wonen en toch mijn vrijheid te behouden”, zegt Nico.

Nieuwe wegen

Voor het echtpaar uit Schiedam is duidelijk het moment aangebroken om te kiezen voor een andere manier van leven. Een jaar geleden verkochten ze na twintig jaar hun tweede woning in Spanje. Het was mooi geweest, volgens Nico. De interesse gaat nu uit naar korte stedentrips, ze dromen over reizen naar Ierland en Noorwegen en andere noordelijke landen. Ze willen ook vaker bij de kinderen en kleinkinderen in de buurt zijn. En ze zijn zich aan het voorbereiden op de verhuizing naar de nieuwe woning. Wilna: “Ik ga een opleiding tot interieurstylist volgen.”

Hoekwoning met veel licht

Ze vinden het heerlijk om straks de eerste bewoners te zijn van het hoekappartement op de tweede verdieping waar – vanwege de ligging – veel licht naar binnen valt. Het is een comfortabel huis, energiezuinig ook met zonnepanelen bovenop de parkeergarage voor de energievoorziening. Het is ook goed geïsoleerd. Kopen vonden ze aantrekkelijk, omdat ze daardoor meer keuze hadden om aan te geven waar en hoe ze willen wonen.

Voorzieningen voor senioren

Volgens Wilna kan ze straks in ParkEentree samen met haar man genieten van allerlei gemeenschappelijke  voorzieningen zoals een lounge met uitgebreide keuken. Ook is er een logeerruimte te huur voor bezoekers. Er is een fitnessruimte en een bridgeclub. En er is een contactpersoon als vast aanspreekpunt om zaken te regelen of activiteiten in gang te zetten.

Uitzicht verandert

Rond augustus 2018 is het zover en kunnen ze hun nieuwe woning betrekken. Duidelijk iets om naar vooruit te kijken. Ook al gaan ze één ding zeker missen. “Het uitzicht. We zitten nu op de tiende verdieping van een flat hier in Schiedam en kijken uit op de Nieuwe Maas. Maar ook de nieuwe hoekwoning biedt ons straks een mooi uitzicht. De ligging is fantastisch, zo  vlak bij het centrum van Schiedam en op een steenworp afstand van het Beatrixpark.”

Meer informatie: