‘Ik heb altijd al aan het water willen wonen’

Bert Bulthuis

Hij wilde altijd al aan het water wonen én in Heemstede blijven. Vandaar dat Bert Bulthuis voor zijn nieuwe woning koos voor een Rietkraagvilla in villaproject Watermuziek Heemstede, aan het Spaarne, met een eigen ligplaats. “Een huis met het grootste deel van het terras evenwijdig aan het Spaarne, en dus maximaal zicht over het water.”

Ideale plek

Behalve het water maken het vele groen en de strategische ligging ten opzichte van Amsterdam, Schiphol en de kust (Zandvoort en Bloemendaal) deze plek ideaal, aldus Bert.

Bijzonder proces

Hij zag zijn nieuwe huis vanaf de start van de bouw uit de grond verrijzen. “Dat is bijzonder”, zegt Bert. “Elk facet in het bouwproces heeft weer zijn eigen kenmerken en alles leidt uiteindelijk tot het beoogde resultaat. Bijzonder is ook dat de bouwvakkers vanuit hun eigen disciplines werken, en zo samen in staat zijn iets moois tot stand te brengen. Het bouwproces heb ik als zeer plezierig ervaren doordat er creatief werd meegedacht en gesignaleerde problemen snel werden opgelost.”

‘Zwitserleven-gevoel’

Uiteindelijk is het een moderne woning geworden met eigentijdse voordelen op het gebied van isolatie en technische snufjes, zoals de warmte terugwininstallatie en het comfort op elektragebied. “Het functionele wordt gecombineerd met woongenot. In combinatie met de ligging aan het water krijg je hier een soort ‘Zwitserleven-gevoel’. Kortom: een villa en een locatie die in elk opzicht aan mijn wensen voldoen.”

Meer informatie