‘Ik zie ons niet meer verhuizen uit deze wijk’

Tanja, Bianca en Simone

De een ging vier maanden op reis en trof bij terugkomst een bijna opgeleverd huis aan. De ander maakte de bouw stap voor stap mee, van zandvlakte tot het monteren van de deurbel. Maar het resultaat is voor de zussen Bianca en Simone Duifhuijsen hetzelfde: een heerlijk huis in een fijne buurt, waar ook hun oudere zus Tanja nog gaat wonen. Hoe nieuwbouwproject Vlaardings Geluk familiegeluk werd.

Drielaagse uitbouw

De lichtgekleurde bakstenen, de openslaande deuren naar de tuin, de overhangende daken of het ‘torentje’ bij de hoekwoning; de zussen vinden alledrie iets anders mooi aan hun nieuwe huis. Bianca, 28 en in het dagelijks leven fysio-manueel therapeut, kocht samen met haar partner Almar een hoekhuis, mét een drielaagse uitbouw, het zogeheten torentje. “Wij waren al geïnteresseerd toen fase I van Vlaardings Geluk werd gebouwd, maar dat kwam net te vroeg. We waren ons nog te kort aan het oriënteren op de huizenmarkt.”

Nieuwbouw: enthousiaste kopers als ambassadeurs

Toen vrienden er echter een huis kochten en het project tastbaar werd, waren ze snel om. En zoals het vaker gaat bij nieuwbouwprojecten: enthousiaste kopers zijn de beste ambassadeurs. Bianca wist ook haar zussen te interesseren voor het project. “Zij heeft ons zeker aangestoken”, zegt Simone (26, docent op een basisschool). Op 1 oktober ontvingen zij en haar partner Rogier de sleutels van hun nieuwe huis.

Woonwensen realiseren

Tanja (31, verpleegkundige) en haar partner Jeroen, die samen een dochtertje van 2 hebben, moeten daar nog even op wachten. De bouw van hún huis is net begonnen. Samen bekeken ze maquettes, bezochten ze een woonbeurs en namen ze deel aan het klantenpanel, net als Simone en Rogier. “In dat panel mochten we aangeven wat we graag zouden willen terugzien in ons huis”, zegt Simone. “Wel of geen vloerverwarming, een schuifpui of openslaande deuren, dat soort dingen.”

Informatie over vorderingen

Volgens Bianca hield ontwikkelaar ERA Contour de kopers voortdurend op de hoogte over de vorderingen. “We kregen altijd heel snel antwoord als we vragen hadden”, zegt ze. “Verder ontvingen we nieuwsbrieven en werden we via Facebook geïnformeerd.”

Contact tussen toekomstige bewoners

Ook voor het contact tussen toekomstige bewoners werd gezorgd. ERA Contour organiseerde een bijeenkomst waarop direct een Vereniging van Eigenaren werd opgericht. “Bij de leden zitten ook starters”, zegt Simone. “Vrij jonge mensen die misschien een beetje sturing nodig hebben. Dat is goed aangepakt. Het was een praktische avond, heel informatief.”

Vlaardings Geluk: onderhoudsarm en energiezuinig

Dat nieuwbouwwoningen in de eerste jaren nauwelijks onderhoud nodig hebben, speelde bij elk van de zussen een rol bij hun keuze voor Vlaardings Geluk. Maar ook de centrale ligging, met winkels, basisscholen en speeltuinen in de buurt, maakt het project aantrekkelijk. Andere pluspunten zijn de goede verbindingen met het openbaar vervoer en het feit dat de woningen dankzij zonnepanelen energiezuinig zijn.

Veel meters voor je geld

Bovendien zijn de woningen erg ruim. “Je hebt hier veel meters voor je geld”, aldus Bianca “Ik zie ons niet meer verhuizen uit deze wijk.” Haar zussen denken er hetzelfde over. En intussen lekker de deur bij elkaar platlopen? “Nou, nee”, zegt Tanja. “Daar hebben we over gesproken. Privacy is belangrijk. Het is heerlijk om dicht bij elkaar te zitten, maar we hebben allemaal wel ons eigen leven.”