Rustige woonplek met een beetje reuring op loopafstand

Sietske

Op 27 augustus is het precies een jaar geleden dat Sietske en haar man in de levensloopbestendige nieuwbouwwoning aan de Van Reeslaan in Nieuwegein kwamen wonen. De veertig huurwoningen waren in eerste instantie alleen bestemd voor senioren, maar Sietske vindt het maar wat leuk dat er ook een paar jongeren in het complex zijn komen wonen.

Ze wilden weg uit het Zuid-Hollandse Groot-Ammers en dachten er over om ergens in of rond IJsselstein, waar één van haar zoons woont, een huis te zoeken. Dezelfde zoon opperde dat het misschien een goed idee zou zijn om deze keer te gaan huren in plaats van kopen. Minder gedoe als er iets met de woning aan de hand was. Sietske (65) en haar zes jaar oudere echtgenoot bezochten twee al bestaande huurwoningen, maar kwamen tot de conclusie dat ze liever voor nieuwbouw wilden gaan. “We wilden een woning waar we weinig aan hoefden te doen. De twee al wat oudere huurwoningen die we bekeken, waren naar ons idee te veel afgeleefd.”

Project Reeshof

Op funda vonden ze de woning in het project Reeshof in Nieuwegein. Het was precies waar ze naar op zoek waren: zo’n 80 vierkante meter groot, een strakke keuken en twee slaapkamers. Ook is er een royale berging en een fietsenhok. Ze kozen voor een woning op de begane grond. “De buitenruimte is tuinachtig. Je loopt makkelijk in en uit. Het is ook de plek waar ik met mooi weer graag een boek lees.”

Woonwensen

Toen ze de sleutel van hun nieuwbouwwoning in ontvangst hadden genomen, werden de muren gesausd en een vloer gelegd. Haar man, van huis uit meubelmaker, maakte wat extra kastjes in de badkamer. Op verzoek van Sietske was er een inductiekookplaat in de keuken geplaatst. “Ik wilde geen gas. Ik kookte al zo’n twintig jaar op inductie. Dus ik was blij dat ik er een inductieplaat bij kon bestellen tegen een iets hogere huurprijs.”

De plek ook belangrijk

Het ging ze niet alleen om de woning zelf, maar ook om de plek. Ze wonen nu dicht bij haar zoon die in IJsselstein woont en het openbaar vervoer is binnen handbereik. Aan de overkant van de straat is een bushalte. Ze zitten ook zo in Utrecht met de tram als ze bijvoorbeeld naar de bioscoop willen. Punt is ook dat voorzieningen zoals het ziekenhuis en winkels in de buurt zijn. “Voor mij was het een voorwaarde dat er winkels op loopafstand zouden zijn en mijn man wilde graag wat reuring om hem heen. Er moet wel wat te beleven zijn in de buurt.”

Meer informatie: