Ze gingen van noord naar zuid. Wonen nu over de brug en hebben uitzicht op de Maas. Bjorn en Marika verkochten hun oude woning in Rotterdam West en huren op het moment een nieuwbouw appartement op de Kop van Zuid. Vanuit hun huiskamer op de 23ste verdieping is het uitzicht adembenemend. Ook zijn ze enorm blij met alle comfort in de woning. “Er is nergens op bezuinigd.”
Op 8 oktober kregen ze de sleutel van hun nieuwbouw appartement en precies een maand later trokken ze erin. Vanaf het moment dat ze in de zomer van 2017 besloten dat ze hun oude huis in de verkoop wilden gaan zetten, is het allemaal heel snel gegaan. Ze wisten dat ze in of nabij het centrum van Rotterdam wilden blijven. Huren leek hen de beste optie met de huizenprijzen die de pan uitrijzen. Al googelend vonden ze de luxe huurappartementen in woontoren Seattle op de Wilhelminapier.
Lange wachtlijst
Inschrijven had in eerste instantie geen zin was de boodschap, want de wachtlijst was lang. Er waren nog tal van andere gegadigden. Dit weerhield Bjorn (27) en Marika (32) er niet van om in september toch hun naam op de lijst te laten zetten. Ze leverden gegevens aan aan de verhuurder. “We kregen niet veel later een telefoontje dat het appartement op de 20ste verdieping waar we interesse voor hadden al naar iemand anders was gegaan. Maar ze voegden eraan toe dat ze nog een betere plek voor ons hadden. Op de hoogste verdieping.”
Meteen verkocht
Toen Bjorn de woning zag werd hij op slag verliefd. De oude woning moest nog in de verkoop, maar hij een Marika namen de gok en tekenden voor het huurappartement. “Dat was best spannend”, vertelt Marika. Maar de oude woning was snel verkocht. “Ik ben blij dat we het gedaan hebben.”
Stichting HAL Wonen
Ze vinden het ongekend dat ze – terwijl ze last minute instapten – zelf de vloer konden uitkiezen en het huurappartement zo naar eigen smaak konden inrichten. Vooral omdat er een mooie deal aan vastzit. Stichting HAL Wonen, de initiatiefnemer van het project, geeft huurders die binnen zes jaar weer vertrekken een deel van de kosten van de houten vloer terug. Onder de huurder van de 23 verdiepingen tellende woontoren zijn ook gepensioneerden van de Holland-Amerika Lijn te vinden. Daar was het project in eerste instantie vooral voor neergezet. De appartementen die ‘overbleven’ gingen in de particuliere verhuur.
Ruim en met alle luxe
Het appartement van Bjorn en Marika is 90 vierkante meter groot en beschikt los van de huiskamer met keuken over twee balkons, twee toiletten en twee slaapkamers, waarvan ze er één gebruiken als inloopkast. “Ze hebben de beste materialen gebruikt”, vertelt Bjorn over de afwerking. Hij en zijn vriendin zijn ook te spreken over de vloerverwarming en het wooncomfort. Ze hebben in hun appartement nooit last van een koude luchtstroom. Natuurlijk moesten ze er aan wennen dat het even duurt voordat de temperatuur verandert als je beschikt over vloerverwarming. Even hoger zetten heeft geen zin. Vloerverwarming heeft wat tijd nodig. Maar als de temperatuur goed is ingesteld, hebben bewoners er ook geen omkijken meer naar. “Het mooie is dat je per vertrek kunt regelen hoe je de temperatuur wilt hebben. De kwaliteit van de lucht wordt continue gemeten. Als we weer gaan verhuizen dan is vloerverwarming in ieder geval een pre.”
Tussenstation
Ze zien hun huidige huurappartement als een tussenstation. Bjorn en Marika denken er over om over een paar jaar weer een huis te kopen. “We zijn heel erg de nieuwbouw in de gaten aan het houden. Er komt heel veel hoogbouw bij hier in Rotterdam.”
Meer informatie:
- Seattle Rotterdam
- Lees meer klantervaringen in Bewoners vertellen
- Kijk voor nieuwbouwaanbod in de regio Rotterdam, Gouda, Den Haag en Leiden op de site van TW3 Strategie Marketing Makelaardij