‘Wij wilden nieuwbouw, vooral om het comfort’

Sabrina en Johan

12 jaar kennen Sabrina en Johan uit Benschop elkaar al. Daarvan wonen ze er zes samen in het huis dat Johan al had. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben ze twee prachtige dochters. Tijd dus voor een nieuwe stap, naar een huis met meer ruimte. Een nieuwbouwhuis, wel te verstaan, in Benschop-Oost.

Voorkeur aangeven

“Benschop-Oost had al lange tijd onze interesse”, zegt Johan. “Toen we de kans kregen om bij het woonatelier aanwezig te zijn om mee te praten, hebben we dat gelijk gedaan. De ontwikkelaar had diverse scenario’s uitgewerkt en wij konden aangeven waar onze voorkeur naar uitging. Mooi om te zien dat onze voorkeur – jaren dertig architectuur – terugkomt in de definitieve plannen.”

Kamers genoeg, en een garage

Toch kocht het stel uiteindelijk een streekeigen twee-onder-één-kap woning, in plaats van een huis met jaren dertig architectuur. “Die tweekapper is voor ons het meest praktisch”, zegt Sabrina. “Eerlijk gezegd vonden we de jaren dertig woning wel mooier. Maar goed, ‘in huis’ is net iets belangrijker voor ons. Johan heeft een eigen bedrijf en in dit huis krijgt hij daar straks alle ruimte voor: kamers genoeg, en we hebben ook nog een garage. In ons huidige huis is het allemaal een beetje improviseren. Straks hebben we zelfs een echte logeerkamer, wat heel handig is, want mijn moeder komt geregeld logeren als ze op de kinderen past.”

Vrij uitzicht op de natuur

Het stel is heel blij dat de nieuwbouwplannen nu eindelijk doorgaan, want ze wilden graag een nieuwbouwhuis. “Vooral om het comfort – zoals lekkere vloerverwarming – en het feit dat je de eerste eigenaar bent. Straks hebben we vanuit de keuken vrij uitzicht op de natuur en onze tuin grenst aan het water. Geweldig toch? Dit keer kunnen we het precies zo maken, zoals wij willen.”

Lekker groen en vrij

Als Benschop-Oost het niet was geworden, was het stel in IJsselstein of Odijk gaan kijken. “Gelukkig hoeft dat niet, want je woont hier zo lekker groen en vrij. Daarbij hebben onze kinderen het heel erg naar hun zin met hun vriendjes en vriendinnetjes. We zullen de supergezellige buren die we nu hebben, missen, maar kunnen echt niet wachten.”

Meer informatie:

  • Lees meer over nieuwbouwproject Benschop-Oost (een project van ontwikkelaar Heilijgers), waar Sabrina en Johan hun tweekapper kochten.
  • Lees meer klantervaringen onder Bewoners vertellen.