3 tuintrends voor deze zomer

Ook in onze eigen tuinen zoeken we de warmte en de gezelligheid weer op. De tuintrend van zomer 2021 lijken op het oog tegenstrijdig, maar gaan geweldig samen: natuurlijk mét een colourboost.

1. Mediterrane tuin

Niet alleen ’s avonds willen we genieten van een tuin die belicht wordt door een ondergaande zon. De warme terracotta kleur geeft de hele zomer het gevoel alsof we ons in een Mediterraan oord bevinden. De kleur is makkelijk toe te voegen aan de basistuin als colorboost via accessoires en meubelen.

tuintrends terracotta

2. Een stoere tuin

De robuuste, industriële trend die zich binnen bevindt, baant zich langzaam naar buiten. We zien het steeds vaker in de tuin. Donkergrijs is de nieuwe trend voor aankomende zomer. Door de kleur te combineren met veel groene planten en bomen, creëer je een perfecte balans. Hoe verwerk je deze trend? Door bijvoorbeeld een donkergrijze schutting te combineren met een groene haag.

stoere tuin

3. Ton-sur-tontuin (en duurzaam)

Schrikt kleur je toch af? Dan is deze trend perfect voor jou. Ton-sur-ton betekent letterlijk toon-op-toon. In deze tuintrend is de colorboost groen! Je kunt de trend variëren van donkergroen tot frisgroen, zodat je tuin één met de natuur is. Dit kan door het toevoegen van accessoires, maar je kunt het groen ook ‘zijn gang laten gaan’, aldus Lodewijk Hoekstra, de bekendste tv-tuinman. Hij vertelde ons hier al eerder over. Zijn groene tuin fungeert als een ecologisch systeem. De takjes en blaadjes die in de tuin liggen haalt hij niet weg. Deze zorgen voor een levendige bodem met micro-organismen. Iets wat bij nieuwbouwhuizen een extra uitdaging is. Lees hier het volledige interview.

Groene tuin

Meer informatie