Wat is een cinewall?

Cinewall

Sinds enkele jaren zijn cinewalls enorm in opkomst. De cinewalls, ofwel tv-wanden, zie je in verschillende afwerkingen binnen de woon- en/of slaapkamer van een nieuwbouwhuis. Omdat je bij het laten maken ervan kunt kiezen uit veel opties en afwerkingen, heeft de wand vaak een belangrijke esthetische functie in een ruimte. In dit artikel lees je er alles over.

Wat is een cinewall?

In feite is een cinewall een uitbouw van de muur waarin een tv wordt opgehangen. Vaak kiezen mensen de cinewall in combinatie met een elektrische sfeerhaard. Dit zorgt voor een sfeervolle, luxe thuisbioscoop-ervaring. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat kabels meteen zijn weggewerkt.

Hoe kun je een cinewall maken?

Je kunt kiezen om de wand zelf te maken, maar op de markt zijn er varianten op maat of kant-en-klaar beschikbaar. Een voordeel van maatwerk is dat het op basis van jouw wensen kan worden gemaakt. Het is dus uniek, persoonlijk en het zal exact in de ruimte passen. Het nadeel is dat het duurder is dan de kant-en-klare cinewall en dat de levertijd langer kan zijn (mede door het ontwerpproces).

Een voordeel van een kant-en-klare cinewall is dat het goedkoper is dan maatwerk. Daarnaast heb je vaak geen afwerking meer nodig en kan het snel op de gewenste plek worden geplaatst. Het nadeel daarentegen is dat je het niet volledig kunt personaliseren, dat het formaat kan afwijken van de televisie-afmeting en dat de opties gelimiteerd zijn.

Wat kost een cinewall?

Niet alleen de keuze voor maatwerk of kant-en-klaar spelen een rol in de prijs, maar ook de grootte van de wand, de materialen voor de afwerking en het type elektrische haard. Over het algemeen kun je uitgaan van kosten tussen €3.000 en €10.000. Vanuit de bouwer of aannemer wordt dit niet georganiseerd als meerwerkoptie, dus wij adviseren om aan een specialist meer advies te vragen over de mogelijkheden voor jouw nieuwbouwhuis.