‘Het is een prachtig huis aan de rand van de stad’

Jessica, André en Evie

Ze wilden in eerste instantie kiezen voor een hoekwoning in de nieuwbouwwijk Wilgenwende in Dordrecht, maar stelden hun plannen bij zodra André zijn oude woning had verkocht. Jessica en André maakten hun dromen waar en kochten een 2-onder-1-kap woning iets verderop in deze nieuwbouwwijk. “Toen we wat meer bestedingsruimte hadden, besloten we naar andere mogelijkheden te kijken en het is gelukt.”

Ongeveer vier maanden wonen Jessica (34) en André (36) nu in hun tweekapper aan de rand van Dordrecht. Iets verderop ligt het natuurgebied De Biesbosch. Ze wilden een huis met een tuin in een leuke wijk in Dordrecht, meer ruimte ook en kozen bewust voor nieuwbouw. “Mijn ouders hebben altijd nieuwbouw gehad en we vonden het fijn dat we zelf konden beslissen hoe het huis er van binnen uit zou gaan zien.”

Kant en klaar

Bij de oplevering van de woning was het huis nog niet helemaal gereed. De keuken moest er nog in, de vloer en de muren moesten nog worden gesausd, maar gelukkig waren de badkamer en de toiletten al wel klaar. Ze hadden haast met de verhuizing, omdat op korte termijn hun eerste kind geboren zou worden. Een luttele anderhalve maand na de verhuizing kwam Evie ter wereld.

Enorm veel ruimte

Het eerste wat haar opviel na de sleuteloverdracht was de enorme ruimte waar ze opeens over  beschikken. Het huis was nog groter dan ze tijdens de bouw, als ze af en toe een kijkje kwamen nemen, hadden ingeschat. De witte muren, het vele licht dat door de ramen naar binnen valt en zeker ook de uitbouw dragen hieraan bij. Andere pluspunten zijn volgens Jessica het comfort dat de woning biedt: de huiskamer heeft vloerverwarming, in elke kamer is een internetaansluiting aangebracht en ze zegt dat er goede materialen zijn gebruikt. “Ik vind het fijn dat de kozijnen van aluminium zijn zodat ze weinig onderhoud vragen.”

De oplevering verliep soepel

De vader van Jessica was er bij toen de overdracht had plaatsvonden en ze het hele huis gingen doorlopen en inspecteren. Een extra paar ogen was wel zo prettig, vindt Jessica. Haar vader had immers al verschillende nieuwbouwhuizen ervaren en wist zodoende waar hij op moest letten. Ze was ook bang dat ze zelf te veel met een roze bril op door de woning zou lopen. Ze doorliepen de woning met een plattegrond in de hand om alle kamers te inspecteren en te zien of het meerwerk dat was geleverd en geplaatst wel overeenkwam met wat ze besteld hadden. Gelukkig zijn er weinig punten naar voren gekomen waar na oplevering nog herstelwerkzaamheden voor noodzakelijk waren.

Blij dat ze allebei een auto hebben

Ze noemt het een prachtig huis. Vanaf haar favoriete plek aan de eettafel ziet ze af en toe buurtbewoners passeren. Aan de overkant wordt nog druk gebouwd en ook elders in de wijk zijn nog bouwvakkers in de weer. Het zorgt volgens Jessica voor een hoop leven, maar dat vindt ze niet vervelend. De wijk is ruim opgezet, dus de bouwactiviteiten zorgen voor niet al te veel overlast. Het is bovendien fijn als er nog meer mensen bijkomen in de wijk, want dat vergroot de kans dat er voorzieningen komen. Voor zover ze weet zijn er nog geen plannen voor de bouw van winkels en een school. Het openbaar vervoer in de wijk is wel een enorm minpunt. Daarvoor moet je minimaal een kwartier lopen. “Ik ben blij dat we allebei een auto hebben.”

Meer informatie: