Oproep: Vertel ons over de plek (en uw nieuwbouwhuis)

Wat trok u over de streep om juist voor het nieuwbouwhuis te gaan waar u voor gekozen heeft? Los van het aantal kamers en de prijs. Had de plek een grote aantrekkingskracht? En dan doelen we met name op de identiteit van de plek. We nodigen u uit om in een paar zinnen (meer mag ook) iets te vertellen waarom u voor een bepaalde locatie heeft gekozen: speelde de historie een rol, het uitzicht, de nabijgelegen natuur of een monument om de hoek?

Voor iedereen zijn er andere redenen om voor een nieuwbouwhuis te kiezen op juist die ene plek. Bewust Nieuwbouw wil graag van u horen in hoeverre de plek voor u doorslaggevend was bij uw keuze. Het kan zijn dat een plek bij u bepaalde herinneringen opriep en dat dit mede uw keuze heeft bepaald.

Iedere plek heeft een historie

Het mooie van verhalen vertellen is dat het een gebied minder anoniem maakt, zei planoloog Thessa Fonds van The Missing Link onlangs tegen Bewust Nieuwbouw. Iedere plek heeft een historie. Er is altijd iets geweest en verhalen geven wortels aan een plek. Ontwikkelaars zien ook steeds meer mogelijkheden om de historie van een gebied terug te laten komen in een nieuwbouwproject. Een voorbeeld: een oude fabrieksmuur die niet gesloopt wordt, maar dienst doet als gevel van een aantal nieuwbouwhuizen. Het samenspel tussen oud en nieuw doet iets met de sfeer.

Vertel het ons in een paar zinnen

Laat ons in een paar zinnen weten wat uw drijfveren waren als het gaat om de keuze voor een bepaalde plek. Mail uw (beknopte) verhaal naar redactie@bewustnieuwbouw.nl. We verloten onder de mensen die reageren en hun verhaal met ons willen delen het boek De gekste plek van Nederland, 111 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal van Jeroen van der Spek en het boek Onverwacht Nederland, meer dan 500 verrassende plekken, geschreven door Bartho Hendriksen.

Meer informatie: