Wat is het Keurmerk GarantieWoning?

Bescherming tegen een faillissement van de bouwer en tegen bouwkundige gebreken. Dat zijn misschien wel de belangrijkste doelstellingen van het Keurmerk GarantieWoning.

Keurmerk GarantieWoning: geen zorgen

Een goed gevoel hebben bij het huis en de omgeving. Dat is waar het vooral om draait als u een nieuwbouwhuis koopt. Over wat er allemaal fout kan gaan tijdens of na de bouw, denkt u liever niet te veel na. En dus is het prettig dat u kunt vertrouwen op een goede garantieregeling. Die herkent u het Keurmerk GarantieWoning. Dit keurmerk geeft u de zekerheid dat de bouwondernemer de kwaliteitseisen van de Stichting GarantieWoning naleeft en dat u beschermd bent als de bouwer zijn verplichtingen niet nakomt.

Hoge kwaliteitseisen

De kwaliteitseisen van de Stichting GarantieWoning zijn hoog. Drie verzekeraars voldoen aan die eisen en mogen daarom het keurmerk voeren: SWK, Woningborg en BouwGarant. De Stichting GarantieWoning houdt toezicht op het keurmerk. Partijen mogen het keurmerk alleen voeren met toestemming van de stichting.

Meer dan garantie bij faillissement en gebreken

De bescherming van een garantieregeling met het Keurmerk GarantieWoning gaat verder dan een garantie tegen een faillissement van de bouwer en bouwkundige gebreken. Om uw positie als consument te versterken, stelt de stichting ook eisen aan de contracten en aan de manier waarop geschillen worden behandeld.

Meer informatie:

  • Op de website van de Stichting GarantieWoning vindt u onder andere informatie over de stichting en de voorwaarden om het keurmerk te mogen voeren.
  • Er zijn drie verzekeraars die het Keurmerk GarantieWoning mogen voeren: SWK, Woningborg, BouwGarant.